Karager: Premijer liga je postala sprdnja

Povod za oštre riječi dominacija Mančester sitija nad Njukaslom
2 komentar(a)
Džejmi Karager, Foto: Beta AP
Džejmi Karager, Foto: Beta AP
Ažurirano: 28.12.2017. 15:27h

Meč između Njukasla i Mančester sitija, u kom su „građani” slavili s 1:0, poslužio je kao povod Džejmiju Karageru da prokomentariše zbivanja u Premijer ligi.

I to prilično oštro.

„Postalo je sramno kako igraju ekipe iz donjeg dijela tabele protiv najboljih ekipa u prvenstvu. Ne samo Njukasl, već sve slabije ekipe. To je postalo sramno. Premijer liga je postala pomalo sprdnja od lige, zato što su timovi na vrhu daleko ispred ovih na dnu”, rekao je Karager.

Činjenica da je Siti imao posjed lopte 79 odsto, sijaset šansi i da se „svrake” nisu potrudile da napadnu se nimalo ne dopada bivšem defanzivcu Liverpula. I nije samo ta utakmica sporna.

„Ti klubovi kao da unaprijed prihvataju da su izgubili utakmicu, i sve im je u redu dok gube 0:1 ili 0:2. Premijer liga je izgrađena na tome što je svaki tim davao sve od sebe da pobijedi, zato ljudi iz cijelog svijeta i gledaju. Da li će nastaviti da gledaju”, upitao se bivši engleski reprezentativac.

Karager je napomenuo da nema problem sa odbrambenim stavom, ali ne prihvata da je to jedina opcija.

„Nemam problem sa jakom odbranom, nije samo Njukasl, gledam to svake sedmice. Mora da postoji doza agresije, plan da se oduzme lopta i da se onda krene naprijed”, zaključio je bivši desni bek i štoper „redsa”.

Bonus video: