Najmoćniji čovjek hrvatskog fudbala u sve većim problemima

Bivšim funkcionerima Dinama, braći Zdravku i Zoranu Mamiću, već se sudi za izvlačenje novca iz Dinama, odnosno da su od transfera igrača, utajom poreza i drugim nezakonitostima oštetili zagrebački klub za oko 116 miliona kuna (15,5 miliona eura), a državni budžet za 1,6 miliona eura
1 komentar(a)
Zdravko Mamić, Zoran Mamić, Foto: Betaphoto/HINA
Zdravko Mamić, Zoran Mamić, Foto: Betaphoto/HINA
Ažurirano: 28.12.2017. 14:21h

Protiv bivšeg čelnika Dinama iz Zagreba Zdravka Mamića pokrenuta je nova istraga, i to zbog sumnje da je zagrebački klub oštetio za oko 2,6 miliona eura, saopštilo je danas Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu.

Mamić se tereti da je kao izvršni potpredsjednik i član uprave Dinama od 2004. do 2007. sa računa kluba u jednoj austrijskoj banci, kao ovlašćena osoba za raspolaganje novcem na tom računu, bez stvarne i pravne osnove podigao ukupno oko 2,6 miliona eura u gotovini, a određeni je iznos novca sa računa kluba prenio na svoj i bratov bankovni račun.

Mamić je na taj način pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od najmanje 2,57 miliona eura, dok je, kako se navodi, bratu pribavio imovinsku korist od najmanje 58.800 eura.

Taj novac su, navodi tužilaštvo, koristili za svoje potrebe.

Bivšim funkcionerima Dinama, braći Zdravku i Zoranu Mamiću, već se sudi za izvlačenje novca iz Dinama, odnosno da su od transfera igrača, utajom poreza i drugim nezakonitostima oštetili zagrebački klub za oko 116 miliona kuna (15,5 miliona eura), a državni budžet za 1,6 miliona eura.

Suđenje najmoćnijem čovjeku hrvatskog fudbala i ostalima počelo je krajem aprila u osječkom Županijskom sudu, a svi optuženi su odbacili optužbe.

Na predlog Državnog tužilaštva, koji je prihvatio Vrhovni sud Hrvatske, optužnica je podignuta pred osječkim sudom umesto u Zagrebu, u kojemu se vodila istraga, i to zbog Mamićeve povezanosti sa više zagrebačkih sudija

Bonus video: