Vermezović, Lakić i Grbić najavljuju bolju Budućnost

Predstavljanje tri nova, značajna lica u podgoričkom klubu označili su početak još jednog projekta, po ko zna kojeg po redu u posljednjoj deceniji kada je u pitanju FK Budućnost.
89 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2017. 14:24h

Trener Vladimir Vermezović, sportski direktor Risto Lakić i napadač Petar Grbić najavili su da će doprinijeti - boljoj Budućnosti.

Predstavljanje tri nova, značajna lica u podgoričkom klubu označili su početak još jednog projekta, po ko zna kojeg po redu u posljednjoj deceniji kada je u pitanju FK Budućnost.

Čak 17 trenera u samostalnoj Crnoj Gori promijenila je Budućnost, desetak direktora, nekoliko predsjednika, a rezultati su uglavom bili daleko ispod očekivanja.

Samo četiri osvojena trofeja, od moguća 22 u Crnoj Gori, kao i aktuelni bodovni zaostatak na tabeli za Sutjeskom, od čak 13 bodova, nisu poljuljali optimizam predsjednika borda direktora Žarka Burića, kao ni Vermezovića, Lakića...

"Projekat koji je iznio predsjednik Burić je jedan od najinteresantnijih i najizazovnijih sa kojima sam se sada susretao. Razgovarao sam, takođe, sa mnogo mladih ljudi u klubu, ispunjenih idejama, energijom, optimizmom. Sve me to ubijedilo da prihvatim ponudu i vjerujem da ćemo svi zajedno doprinijeti da Budućnost ponovo bude ono što je bila kada sam ja bio igrač. Podgorica je bila jedno od najtežih gostovanja u bivšoj Jugoslaviji, što zbog terena, što zbog Guza (Vujovića) i Deja (Savićevića)", poručio je Vermezović, nekadašnji igrač i trener Partizana.

On je potpisao ugovor na godinu i po, a predsjednik kluba Žarko Burić se nada da će ostati i mnogo duže - da će se sa Vermezovićem prekinuti praksa (pre)česte promjene trenera.

"Pokušaćemo da od fudbalskog kluba Budućnost napravimo sistem koji funkcioniše, onakav kakav već imaju košarkaši i ženski rukometni klub", dodao je Vermezović.

Ističući da je rad sa mlađim igračima i njihovo uvođenje u prvi tim njegova možda i najznačajnija trenerska karakteristika, 54-godišnji trener je poručio da ne treba olako rezultatski otpisati i predstojeću polusezonu u prvenstvu, iako Budućnost ima 13 bodova manje od Sutjeske.

"Moj kolega i prijatelj na klupi Sutjeske, Nikola Rakojević, napravio je veliku prednost, ali fudbal je čudna igra i sve je moguće do kraja. Imamo i takmičenje u Kupu, gdje se Budućnost plasirala u polufinale. Pokušaćemo da izvučemo maksimum na oba fronta do kraja sezone, a sve to kroz uvođenje mladih fudbalera", kazao je Vermezović.

Risto Lakić je dijete Budućnosti - odigrao je preko 150 utakmica u prvom timu, probio se i do reprezentacije (SCG, pa Crne Gore), a sada je sa 34 godine najmlađi sportski direktor u istoriji kluba.

"Hvala upravu koja mi je povjerila funkciju sportskog direktora, koja je jedna od od najznačajnijih u svijetu sporta. Dijete sam Budućnosti, prošao sam ovdje mnogo toga kao igrač, bio sam dio generacije koja je pobijedila Deportivo iz La Korunje i ispisala jednu od najljepših stranica. Nadam se da ću kao sportski direktor postići još bolje rezultate nego kao igrač. Znam šta treba da se uradi i kako da se stvori tim, naprave rezultati. Ispred sebe smo postavili najveće moguće ciljeve kojima ćemo težiti, pa i te da Budućnost jednog dana zaigra u grupnoj fazi Lige Evrope, zašto da ne", kazao je Lakić.

Petar Grbić, nekadašnji crnogorski reprezentativac, prvi put će zaigrati za najbolji tim kluba u kojem je prošao mlađe kategorije.

"Vraćam se kući, nakon šest ili sedam godina. Ponovo sam u klubu kojeg najviše volim, što sam do sada mnogo puta pokazao van terena, vrijeme je da to pokažem i na terenu. U razgovoru sa upravom kluba prepoznao sam ozbiljan projekat, što me privuklo da se vratim. U najboljim sam fudbalskim godinama, što mi daje optimizam, sada se svi spremamo za nešto veliko", kazao je Grbić, koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

Vermezović i Simon ponovo zajedno?

Prije nešto više od 13 godina, septembra 2004, Partizan je sa Vladimirom Vermezovićem na klupi i Simonom Vukčevićem na terenu savladao pod Goricom Budućnost (2:0), koja se tek bila vratila u zajedničku ligu Srbije i Crne Gore.

Iste sezone, Partizan je sa Vermezovićem i Vukčevićem stigao do osmine finaka Lige Evrope (tadašnjeg Kupa Uefa), što je rezultat koji nijedan klub iz Srbije od tada nije ponovio.

Da li će Vermezović i Vukčević obnoviti saradnju, 13 godina kasnije, ovoga puta u Budućnosti? Simon je dobar dio jesenje polusezone trenirao sa matičnim klubom.

"Jesam li u kontaktu sa Simonom? Mogu da kaže da nisam ni gubio kontakt. Postoji šansa da bude sa nama, uvijek postoji šansa, i mnogo bi nam značio, iako je iza njega poduža pauza. Značio bi prije svega mladim igračima, jer je i on sam zna koliko je učio tada od starijih igrača u Partizanu, od Batice Mirkovića, Alberta Nađa, Ivana Tomića...", istakao je Vermezović.

Galerija

Bonus video: