Samo je Maradona bolji od mene, ne bih mijenjao nagrade za Zlatnu loptu

"Vidio sam dosta igrača koji su osvojili Zlatnu loptu, a onda bi nestali. Ja sam na vrhu punih 25 godina", kaže Šveđanin

13699 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

As Milana Zlatan Ibrahimović nikada do sada nije osvojio Ligu šampiona, nikada nije podigao ni Zlatnu loptu. Ali, ne žali...

"Nikada ne bih mijenjao 12 nagrada za najboljeg igrača Švedske za jednu Zlatnu loptu u izboru Frans fudbala. Tih 12 nagrada znače kontinuitet. Vidio sam dosta igrača koji su osvojili Zlatnu loptu, a onda bi nestali. Ja sam na vrhu punih 25 godina. Kada nešto osvojite jednom, to je kao da ste imali sreće u jednom udarcu. Ovo što ja radim nije sreća, u tome je razlika", rekao je Ibrahimović za „Gazeta delo sport”.

Idealni tim legendarnog Šveđanina izgleda ovako:

"Đanluiđi Bufon na golu, lijevo Maksvel, moj veliki prijatelj. U srcu odbrane Alesandro Nesta i Fabio Kanavaro, a na poziciji desnog beka Majkon", istakao je Ibra i nastavio:

"U sredini Pavel Nedved, koji me je natjerao da radim više. Kada sam ga vidio, shvatio sam da ono što radim nije dovoljno. On je mašina, ludak, radio je prije, tokom i nakon treninga. Zatim su tu Patrik Vijeira i Ćavi. Ta Barselonina mašina je bila fenomenalna".

Na pitanje da li ima mjesta za igrače s kojima nije igrao tokom karijere, odgovorio je:

"Kafua bih možda ipak stavio desno, a u napadu je lako. Zinedin Zidan bi bio ofanzivni vezista, a u vrhu napada Brazilac Ronaldo, koji je moj idol. I naravno, Dijego Maradona, najbolji fudbaler svih vremena. Da, on je bio bolji od mene. Ovog puta sam sastavio tim iz uloge trenera, ko zna hoću li zaista ikada to i biti", poručio je Ibra.

Bonus video: