Ima li Roman strpljenja za Lamparda?

Čelsi neubjedljiv ove sezone iako je ljetos na pojačanja potrošio gotovo 250 miliona eura

7145 pregleda 0 komentar(a)
Na udaru poslije poraza od Arsenala, Foto: Reuters
Na udaru poslije poraza od Arsenala, Foto: Reuters

Poraz od Arsenala u londonskom derbiju je učinio da krenu ozbiljne kritike na račun Čelsija i Franka Lamparda. Čak 240 miliona eura su ljetos potrošili „plavci”, stigli su Timo Verner, Kai Haverc, Hakim Ziješ, Ben Čilvel..., ali nijedan od njih do sada nije pokazao da je pojačanje koje bi moglo da odvede Čelsi do titule. A drugo je pitanje - da li je Lampard pravi izbor za menadžera?

Čelsi nije daleko od vrha, kasni sedam bodova za liderom Liverpulom, ali engleska fudbalska javnost kritikuje najviše to što ekipa koja je na okupu skoro pola godine - ne napreduje. Lampardov sastav je izgubio od Arsenala, početkom sezone i od Liverpula, bolji je bio i Everton, remizirao je sa Mančester junajtedom i Totenhemom...

10 mečeva zaredom Timo Verner nije postigao gol u dresu Čelsija. To je njemačkom napadaču najgori niz još od 2016. kada je igrajući za Štutgart bio bez pogotka 12 utakmica

- U Premijer ligi ne smije da se dogodi da ekipa nema energije i želje. Nama se to dogodilo. Možete da pripremite meč i dobro i loše, ali bez pravog stava na terenu je sve uzalud. Tu glava pravi razliku - rekao je Lampard nakon poraza od Arsenala.

Lampard, ipak, mora da se pomiri i sa činjenicom da su očekivanja sada mnogo veća nego kada je pred početak prošle sezone stigao na „Stamford bridž”. Tada je preuzeo tim i podmladio ga (šansu su dobili Mejson Maunt, Tami Ejbraham, Ris Džejms, Fikajo Tomori...) najviše zbog kazne Uefe i kršenja finansijskog fer-pleja. A sada - nakon velikog prelaznog roka Roman Abramovič, pa i navijači, traže nešto više, borbu za titulu.

- Nismo i dalje tim kakav želimo da budemo. Još nismo vrhunski nivo, ali za to je potrebno i vrijeme - poručuje Lampard.

Kritikuju se i pojačanja, prije svih Njemci - Verner i Haverc. Prvi nije pogodio mrežu već 10 utakmica u dresu Čelsija, a Haverc je samo na momente ove sezone pokazao potencijal koji ga je i lansirao u Bajeru iz Leverkuzena.

Navodno ni Lampardova budućnost u Čelsiju nije najjasnija, pa se opet spekuliše da bi u London mogao da stigne Masimilijano Alegri. Italijan je bez posla još od ljeta 2018. kada je napustio Juventus, ali i to bi brzo moglo da se promijeni. Ako Lampard podbaci u naredna dva kola - protiv Aston Vile i Mančester sitija, onda je sve moguće, pa i promjene na klupi, tvrde ostrvski mediji.

Bonus video: