Jezero je igrama pokazalo da pripada elitnom društvu

Zadovoljan sam igrama moje ekipe, rezultatima nisam. Mislim da smo zaslužili više - kaže trener Milija Savović

6827 pregleda 3 komentar(a)
Zadovoljniji igrama nego rezultatima: Milija Savović, Foto: Vijesti
Zadovoljniji igrama nego rezultatima: Milija Savović, Foto: Vijesti

Zacrtano, ispunjeno! To je siže sportskog cilja novog prvoligaša Jezera, nakon polusezone u domaćem elitnom takmičenju koju je završilo na 7. mjestu sa 22 boda, koliko ima i Rudar u zoni baraža. Od posljednje pozicije na kojoj je Petrovac, klub iz Plava ima 10 bodova više.

Jezero je nakon sticanja prvoligaškog fudbalskog statusa sjajno ušlo u novu sezonu - upisalo je pobjedu pa dva remija, a najveći uspjeh klub je u istoriji prvoligaškog takmičenja napravio u 11. kolu trijumfom na gostovanju Sutjesci 1:0.

Trener koji je Jezero uveo u Prvu ligu, Milija Savović, imao je otežavajuću okolnost, pošto je za razliku od rivala sve utakmice igrao izvan Plava i stadiona na Racini.

- Cilj u prvoj polusezoni bio je da pokažemo da kvalitativno ne zaostajemo i da zaslužujemo status prvoligaša, ali i da pokušamo da zimsku pauzu dočekamo iznad zone ispadanja. U Jezeru su zadovoljni postignutim, svakako. Lično, zadovoljan sam kvalitetom igre koju je pokazivala moja ekipa, rezultatima nisam. Smatram da je trebalo da na osnovu igre i viđenog u utakmicama imamo koji bod više, ali realizacija je bila problem u nekim susretima. Izgubili smo tri posljednje utakmice, mada smatram da je trebalo da uzmemo neki bod - sumirao je Savović.

Jezero je domaće utakmice igralo na stadionu u Beranama, dok je treniralo na Racini.

- To jeste bilo otežavajuća okolnost, ali navikli smo. Podatak da se na Racini ne može izgraditi stadion za igranje u Prvoj ligi, ali i izuzetno skupa izgradnja novog, uticala je da i ne gubimo energiju na to. Prihvatili smo da u Beranama igramo kao kod kuće, jer klub nema zemljište za izgradnju stadiona, i za to treba najmanje pola miliona eura. I sve da ima u kratkom roku je nemoguće izgraditi kvalitetan teren.

Koliko to utiče na dalji razvoj fudbala u Plavu i Jezera?

- Drastično, jer svi imaju bolje uslove u Prvoj ligi. Talenata ima, Miško Neković godinama unazad vodi uspješnu školu fudbala, ali na Racini mogu da igraju kadeti, omladinci, ne i seniorski tim. Nadam se da će se naći rješenja, uprava Jezera radi na tome. Cilj je da ekipa rezultatski pomogne i za Jezero bi veliki uspjeh bio opstanak u Prvoj ligi. Nebitno da li kroz baraž ili direktno, što će biti teško jer su nam konkurencija dva bivša državna prvaka, Rudar i OFK Titograd. Ipak, povoljna je okolnost što smo igrom zaslužili pažnju, uprava sve dogovore na vrijeme i precizno završava, pa je Jezero postalo interesantan klub za brojne igrače. Na početku sezone su nas u startu odbijali, a sada se neki veoma dobri igrači nude Jezeru.

Da li će biti pojačanja tokom zimske pauze?

- Naravno. Moraćemo makar i zbog podatka da u timu mora biti igrača ispod 21 godine, jer su neki prešli tu granicu. Osim toga, napadačku liniju moramo da osvježimo i radimo na tome. Ne treba zaboraviti i da će neki igrači otići. Nakon nastupa tokom polusezone za naše igrače se interesuju drugi, a za kapitena Mihada Dreškovića čak i Budućnost, ali i klubovi iz inostranstva. Imponuje da Budućnost koja niže rekorde vidi kvalitet za pojačanje u Jezeru. Smatram da ćemo ipak imati šansu da ostvarimo cilj, jer osim Budućnosti, kvalitet ostalih je na približnom nivou. Po meni je najveće razočaranje Sutjeska, jer je sa igračima koje ima morala više, dok je Dečić iza sebe ostavio neuporedivo kvalitetnije sastave i najprijatnije je iznenađenje ove sezone. Još ne znamo kada će početi drugi krug, ali mi do okupljanja - koje će biti oko 10. januara - imamo dosta posla. Stručni štab sa Dženanom Radončićem, Filipom Jovićevićem i Nebojšom Asanovićem mora pomno da prati kako bi pojačanja bila što bolja - zaključio je Savović.

11 golova je u 19 utakmica postiglo Jezero i to je najslabiji učinak ove sezone u 1. CFL. Najefikasniji je bio Mujeci sa četiri pogotka, tri je upisao Osmajlić, dva Isljami, a po jedan Pavlović i Radenović

Bonus video: