EKSKLUZIVNO: Miodrag Radulović selektor Crne Gore

Radulović je prihvatio poziv predsjednika FSCG Dejana Savićevića da preuzme nacionalni tim, a vjerovatno će dobiti i podršku članova Izvršnog odbora

48935 pregleda 424 reakcija 80 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore je Miodrag Radulović, saznaju “Vijesti”.

Radulović je prihvatio poziv predsjednika FSCG Dejana Savićevića da preuzme nacionalni tim, a vjerovatno će dobiti i podršku članova Izvršnog odbora.

Očekivalo se da će Faruku Hadžibegiću biti ponuđen novi ugovor, nakon plasmana u B Ligu nacija i ispunjenog takmičarskog cilja, ali igre reprezentacije u duelima sa Luksemburgom, Azerbejdžanom i Kiprom nisu, izgleda, bile dovoljno ubjedljive za Savićevića i čelnike FSCG.

Crna Gora je, realno, prilično srećno i došla do prvog mjesta u grupi, zbog “kikseva” Luksemburga, koji je u dva međusobna meča pokazao više i imao bolji skor od Hadžibegićevog tima.

Radulović (53) je bio selektor omladinske reprezentacije Crne Gore (2007. do 2010. godine), sa kojom je u prvom takmičarskom ciklusu došao do druge faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vodio je zatim uzbekistanski Pahtakor, bio član stručnog štaba Dinama iz Moskve, da bi povratak u Crnu Goru obilježio osvajanjem titule sa ekipom Budućnosti 2012. godine.

Od tada je karijeru gradio u inostranstvu, na klupama kuvajtskih klubova Kazme i Al Džahre, te kazahstanskog Atiraua.

Najveće uspjehe ostvario je kao selektor – četiri godine bio je na klupi reprezentacije Libana, sa kojom se plasirao na prvenstvo Azije, prvi put u istoriji te zemlje.

Kratko je bio i selektor Mijanmara, a posljednji klub koji je vodio bio je iranski Zob Ahan, koga je napustio u martu, nakon izbijanja pandemije koronavirusa.

Radulović, bivši fudbaler Budućnosti, tokom duge karijere, u kojoj je bio član stručnog štaba mlade i selektor omladinske reprezentacije Srbije i Crne Gore, trenirao je veliki broj sadašnjih reprezentativaca – Jovetića, Savića, Nikolu Vukčevića, Vešovića, Šćekića, Radunovića, Raspopovića...

On je šesti selektor Crne Gore - prije Hadžibegića, selekciju su vodili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović i Ljubiša Tumbaković.

Radulovića i Crnu Goru čekaju veliki izazovi od marta, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

"Sokoli" su u grupi sa Holandijom, Turskom, Norveškom, Letonijom i Gibraltarom.

Prvi meč je 24. marta protiv Letonije u gostima, a zatim slijede dva meča u Podgorici - sa Gibraltarom 27. i Norveškom 30. marta.

Bonus video: