Šeik kupio izraelski klub čiji navijači uzvikuju: "Smrt Arapima"

Navijačka grupa "La Familia" na stadionu "Tedi" tokom utakmica često uzvikuje parole “Smrt Arapima”, “Smrt Muslimanima”, “Muhamed je homoseksualac”…

5773 pregleda 4 komentar(a)
Navijači Beitara, Foto: Printscreen
Navijači Beitara, Foto: Printscreen

Beitar Jerusalim - klub koji u Izraelu važi za "etnički čist" - postao je klub čiji je vlasnik šeik iz Abu Dabija.

To je vijest koja je odjeknula fudbalskim svijetom, jer je Beitar poznat po tome da u timu nema arapske igrače.

Navijačka grupa "La Familia" na stadionu "Tedi" tokom utakmica često uzvikuje parole “Smrt Arapima”, “Smrt Muslimanima”, “Muhamed je homoseksualac”…

Takođe, vođe navijačke formacije imaju jake veze sa cionističkim strukturama, prošle godine su zabranile da klub potpiše Nigerijca Alija Muhameda, a kasnije dozvolili njegov dolazak, saznavši da je on zapravo hrišćanin, pod uslovom da promijeni ime.

"Nakon detaljnog istraživanja identiteta fudbalera, želimo da objavimo da nemamo problem sa njegovim dolaskom, jer je on posvećeni hrišćanin. Sada od njega tražimo da promijeni ime, jer se ime Muhamed nikada neće čuti na našem stadionu", navela je "La Familia" u saopštenju.

Odjednom, sve se promijenilo šeik Hamad bin Kalifa Al Nahjan - član kraljevske porodice iz Abu Dabija - kupio je 50 odsto akcija kluba, sa obavezom da u narednih 10 godina uloži 78 miliona dolara.

"Želimo da pokažemo da Jevreji i Muslimani mogu da žive zajedno kao primjer mlađim generacijama", kazao je jedan od vlasnika Moše Hogeg.

Međutim, navijači su odmah odgovorili, tako što su iscrtali rasističke grafite na zidovima trening kampa.

Policija je uhapsila nekoliko njih.

Situacija je napeta, "La Familia" vjerovatno neće odustati, jer je u objavi na društvenim mrežama poručila:

"Ovo je opasnost za judaizam i Jerusalim, a to nećemo da dozvolimo".

Bonus video: