Ronaldov sportski gest godine: Odbio nagradu svjestan da je Levandovski najbolji

Ronaldo je nagradu primio u Dubaiju, a na vrhu glamurozne "Burdž Kalife" trebalo je da dobije još jednu - za najboljeg fudbalera u 2020. godini

9499 pregleda 82 reakcija 6 komentar(a)
Robert Levandovski sa nagradom, Foto: Reuters
Robert Levandovski sa nagradom, Foto: Reuters

Kristijano Ronaldo sinoć je na manifestaciji "Globe Soccer Awards" proglašen za najboljeg igrača u prve dvije decenije 21. vijeka, glasovima preko dva miliona ljubitelja fudbala i stručnog žirija.

Ronaldo je nagradu primio u Dubaiju, a na vrhu glamurozne "Burdž Kalife" trebalo je da dobije još jednu - za najboljeg fudbalera u 2020. godini.

Kako javlja italijanski "Tutosport", as Juventusa je, međutim, odbio da primi tu nagradu, već je insistirao na pravdi i zatražio da se zanemare glasovi navijača.

Ronaldo je dan prije dodjele saznao da je izabran za najboljeg u 2020. godini, da su na izbor presudno uticali njegovi fanovi, ali je smatrao da bi bilo nepravedno da Robert Levandovski ne dobije ono što mu pripada.

Organizatori su prihvatili njegovu sugestiju i nagradu uručili onome ko ju je i zaslužio - golgeteru Bajerna, koji je izabran za najboljeg fudbalera godine na izmaku i u anketi Fife, te dobio prestižnu "The Best" nagradu.

Bonus video: