Murinjo o Salahu: Ja sam ga doveo, Čelsi ga je prodao

„Ovo ću reći sada zbog svih onih koji govore neke stvari da sam uradio. Istina je da sam ja doveo Salaha u Čelsi, ali ga je Čelsi prodao, a ne ja. Kada je došao kod nas 2014. godine, bio je mladić. Nije bio spreman ni fizički, ni mentalno, sve oko njega mu je bilo strano i bio je u potpunosti izgubljen.“, kazao je Murinjo
51 pregleda 0 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.04.2018. 09:47h

Trener Mančester Junajteda Žoze Murinjo je na udaru javnosti, a sve zbog Mohameda Salaha i partija koje Egipćanin pruža, kao i njegove odluke da ga se odrekne dok je bio trener Čelsija.

Portugalac se brani time da Salah, kada je stigao u Čelsi nije bio sreman za taj nivo, te da je najbolja odluka bila da se pošalje na pozajmicu, ali nikako da se proda.

„Ovo ću reći sada zbog svih onih koji govore neke stvari da sam uradio. Istina je da sam ja doveo Salaha u Čelsi, ali ga je Čelsi prodao, a ne ja. Kada je došao kod nas 2014. godine, bio je mladić. Nije bio spreman ni fizički, ni mentalno, sve oko njega mu je bilo strano i bio je u potpunosti izgubljen.“, kazao je Murinjo.

Pošto se nije snalazio u Čelsiju i za dvije i po godine u svim takmičenjima zabilježio 19 nastupa, nešto su morali da urade sa njim. On se tada žalio na malu minutažu, da ne dobija uopšte šansu kod njega, Murinjo je odlučio da ga pošalje u Fiorentinu na pozajmicu.

„U Fiorentini je počeo da sazrijeva. Kada kažu da sam ja prodao, to je laž. Ja sam ga kupio i ja sam odlučio da ga pošaljem na pozajmicu, jer sam smatrao da je to neophodno. Kasnije su donijeli odluku da će ga prodati i da od toga novca pronađemo novo pojačanje, jer je Čelsi tada već imao odlična krila poput Vilijana i Edena Azara.“, rekao je „Specijalni“.

Ali je Murinjo griješio u prošlosti, možda je najviše pogriješio u vezi sa Kevinom De Brujineom, pa i sa Romelom Lukakuom, a sve to dok je bio u Čelsi.

„U fudbalu se mnogo puta naprave greške. Neki igrači se ne razvijaju u željenom pravcu i onda ih vi pošaljete negdje na pozajmicu ili ih prodate, a oni tamo ekspolodiraju. A onda imate onih od kojih očekujete najviše, a oni podbace, jednostavno ne ispune očekivanja. To su odluke koje se moraju donositi i sve je to dio posla.“, rekao je on.

Na kraju se ipak vratio oko priče u vezi sa Salahom i kako ga zaustaviti, opet je u svom stilu rekao.

„Gledajte, on je ove sezone stvarno briljantan. Ali kad kažu da nema odbrane protiv njega, kako onda da nama nije uspio da postigne gol u oba meča.“, završio je sa tim Murinjo.

Bonus video: