STEFAN SAVIĆ, NAJBOLJI FUDBALER CRNE GORE

Nekada sam samo maštao da igram za svoju zemlju...

Kapiten crnogorske reprezentacije i napadač Monaka Stevan Jovetić bio je drugi 38 bodova, bek Lacija Adam Marušić dobio 16 glasova, a vezista Partizana Marko Janković 14
9 komentar(a)
Dodjela nagrada FSCG, Foto: Savo Prelević
Dodjela nagrada FSCG, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.02.2019. 21:22h

Individualna fudbalska priznanja obično dobijaju napadači -  ljudi koji daju golove, odlučuju utakmice...

Kada nagradu za najboljeg dobije defanzivac,   i to dvije godine zaredom, onda je jasno da Crna Gora ima odbrambenog igrača top evropske klase.

Stefan Savić, fudbaler Atletiko Madrida, „odbranio” je priznanje za najboljeg crnogorskog fudbalera, koje je premijerno  dobio za  2016. godinu.

U tradicionalnoj anketi Fudbalskog saveza Crne Gore, u kojoj su učestvovali kapiteni i treneri prvoligaških klubova, Savić je dobio 88 glasova, pa mu je ubjedljivo pripalo priznanje za najboljeg i u 2017. godini.

"Osjećam veliko i lično i profesionalno zadovoljstvo, jer nije mala stvar biti najbolji igrač svoje zemlje dva puta zaredom. Odmalena sam sanjao da obučem dres crnogorske reprezentacije, a došlo se do toga da dva puta budem najbolji igrač. To definitivno daje jak pečat mojoj karijeri", kazao je 26-godišnji Savić na svečanosti u podgoričkom hotelu “Hilton”.

Kapiten crnogorske reprezentacije i napadač Monaka Stevan Jovetić bio je drugi 38 bodova, bek Lacija Adam Marušić dobio  16 glasova, a vezista Partizana Marko Janković 14.

Glasove su još dobili Luka Đorđević (sedam), Nikola Vukčević i Dragan Bošković (po pet), Marko Vešović (četiri), te Žarko Tomašević, Danijel Petković i Nebojša Kosović (po jedan).

Bila je ovo godina povratka vjere u crnogorski nacionalni tim, a Savić je, zajedno sa Jovetićem, bio nosilac „preporoda” na terenu.

"Vrlo uspješna godina je iza nas, jer kada smo ulazili u novi ciklus, niko nije očekivao da ćemo imati neku šansu da se kvalifikujemo na SP. Mi smo do posljednjeg meča konkurisali za baraž, što je ogroman uspjeh, a uz to smo i iznjedrili novu generaciju fudbalera, zahvaljujući selektoru Tumbakoviću, koji je izgradio prepoznatljiv stil. Siguran sam da najbolje godine za našu reprezentaciju tek dolaze", kazao je Savić, koji je sa Atletikom igrao polufinale Lige šampiona, a momenat kada glavom na gol-liniji brani topovski udarac Kristijana Ronalda, jedan je od evropskih defanzivnih „hajlajta” godine.