Portugalac ponovo negativac: Murinjo potrošio više od Gvardiole

Murinjo je, naime, od dolaska u Čelsi 2004. godine investirao milijardu i 240 miliona eura na kupovinu fudbalera, dok je Gvardiola izdvojio nešto više od milijardu
0 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.12.2017. 17:31h

Izjava Žozea Murinja nakon meča sa Barnlijem (2:2) u posljednjem kolu Premijer lige da 300 miliona eura potrošenih na dovođenje igrača "nije dovoljno", te prozivka gradskog rivala koji, kako je rekao, kupuje "defanzivce po cijeni napadača" izazvala je polemike i reakcije u svijetu fudbala.

Portugalac je u svjetskim medijima opet postao negativac, neko ko stalno kuka i žali se, a nema pravo na to.

Španski mediji stali su u odbranu Pepa Gvardiole, vječitog Murinjovog rivala, pa su tako izračunali da je trener Mančester junajteda tokom od početka karijere na najvećem nivou potrošio više novca od kolege iz Mančester sitija.

Murinjo je, naime, od dolaska u Čelsi 2004. godine investirao milijardu i 240 miliona eura na kupovinu fudbalera, dok je Gvardiola izdvojio nešto više od milijardu.

"Marka" je, tako, "pomogla" Murinju da shvati da se za 300 miliona eura može napraviti sjajan tim, ponudivši mu 11 fudbalera koji se mogu kupiti za toliko novca.

U tom timu su, između ostalih, Grizman, Verati, Dibala, Aleks Sandro, Ozil...

"Specijalnom" se, takođe, prigovaraju i odluke koje je donosio prilikom prodaje, pa mediji podsjećaju da se odrekao Romelua Lukakua dok je bio u Čelsiju i prodao ga Evertonu za 28 miliona, da bi ga ovog ljeta doveo u Junajted za 85 miliona.

Podsjećaju, takođe, da kod njega na "Stamford bridžu" nije bilo mjesta za Kevina de Brujnea, koji je otišao u Volfsburg za samo 18 miliona. Belgijanac je sada jedna od prvih zvijezda ne samo Premijer lige, već i evropskog fudbala, kao igrač Gvardiolinog tima.

S druge strane, Gvardiola je, analiziraju mediji, kao trener Barselone, Bajerna i Mančester sitija imao dobru transfer politiku, pa je klubovima u kojima je radio donio 440 miliona eura od prodaje igrača.

Pored Murinja i Gvardiole, samo je još Karlo Anćeloti, trenirajući Milan, Čelsi, PSŽ; Real i Bajern, kupio igrače za više od milijardu eura...

Bonus video: