napadač o kazni

Kavani: Prihvatam kaznu, ali ne dijelim mišljenje disciplinske komisije

Edinson Kavani je suspendovan na tri utakmice zbog toga što je na društvenim mrežama upotrijebio španski izraz za crnce. Takođe moraće da plati i 100 hiljada funti.

3722 pregleda 1 komentar(a)
Kavani, Foto: Reuters
Kavani, Foto: Reuters

Urugvajski fudbaler, Edinson Kavani kazao je da prihvata kaznu Fudbalskog saveza Engleske, ali da ne dijeli mišljenje disciplinske komisije.

Edinson Kavani je suspendovan na tri utakmice zbog toga što je na društvenim mrežama upotrijebio španski izraz za crnce. Takođe moraće da plati i 100 hiljada funti.

Kavani je na Instagramu poslao poruku prijatelju kojeg je nazvao "negrito" pošto je dao dva gola u pobjedi nad Sautemptonom sa 3:2 u oktobru u Premijer ligi.

Ne želim da dužim u ovom za mene izuzetno neprijatnom trenutku, samo hoću da podijelim sa svima da prihvatam kaznu. Ona pokazuje da sam ja još nijesam upoznat sa jezičkim običajima u Engleskoj, ali ja ne dijelim mišljenje disciplinske komisije koja me je kaznila. Izvinjavam se ako sam uvrijedio nekoga - bio je to ljubazan izraz koji sam uputio prijatelju. Ništa više nije bila moja namjera. Oni koji me poznaju svjesni su da ja samo želim radost i prijateljstvo. Zahvalan sam na porukama podrške, a moje srce je na mjestu, jer znam da sam se uvijek izražavao ljubazno i u skladu sa kulturom iz kraja iz kojeg dolazim. Svima šaljem najiskreniji zagrljaj“, poručio je Kavani.

Preporučujemo za Vas