Crnogorski talenti u Dinamu: Idealna sredina za napredovanje, perfektna organizacija...

Vukotić i Kolundžić su vršnjaci, čim su postali punoljetni – 18 su napunili u septrembru i oktobru, postali su članovi Dinamove fudbalske akademije, prave fabrike za proizvodnju velikih fudbalera

25513 pregleda 117 reakcija 22 komentar(a)
Vukotić, Foto: SportNews.hr
Vukotić, Foto: SportNews.hr

Dva crnogorska fudbalska talenta od oktobra su članovi najbolje akademije na ovim prostorima – Milan Vukotić i Andrija Kolundžić karijeru grade u zagrebačkom Dinamu.

Dobili su i zaslužili šansu da u klubu, koji je u posljednjih 20-ak godina iznjedrio asove svjetskog formata, napreduju i da pokušaju da krenu stopama velikih asova – Modrića, Mandžukića, Kovačića, Olma...

Vukotić i Kolundžić su vršnjaci, čim su postali punoljetni – 18 su napunili u septrembru i oktobru, postali su članovi Dinamove fudbalske akademije, prave fabrike za proizvodnju velikih fudbalera.

“Imali smo dosta ponuda, ali čim se pojavila opcija da idemo u Dinamo, posredstvom našeg agenta Miloša Pavićevića, nismo razmišljali o drugom. Zna se što je Dinamo, kakvu akademiju ima i kakve mogućnosti pruža za fudbalski razvoj”, priča vezista Vukotić.

“Nemam dilemu da smo napravili pravi izbor. Dinamo je idealna sredina za napredovanje”, ističe napadač Kolundžić.

Kolundžić
Kolundžićfoto: SportNews.hr

Dinamov omladinski tim je prošle godine igrao u četvrtfinalu Uefine Lige šampiona. Vukotića i Kolundžića sačekalo je novo okruženje, lokalni mladići i sjajan prijem.

“Svi momci su nas sjajno dočekali. Treneri takođe, uklopili smo se, dobili šansu da se nametnemo, dobili uloge u timu”, kaže Vukotić.

“Zadovoljan sam, imam šansu, trudim se da je iskoristim na pravi način, a sve je lakše uz sjajne saigrače”, kaže Kolundžić.

Kolundžić je napravio ogromnu promjenu, jer je u Dinamo došao iz omladinskog sastava Iskre...

“Promjena jeste velika, prešao sam sa jednog na drugi, mnogo veći nivo, ali lakše je navići se na dobro. Dinamo je zaista organizovan do perfekcije, sve je isplanirano, vodi se računa o svakom detalju, na nama je da slijedimo to što nam se kaže i savjetuje”, rekao je Kolundžić.

Vukotić je, kao igrač Budućnosti na pozajmici u timu iz Danilovgrada, stekao veliko iskustvo u seniorskoj konkurenciji.

“Malo mi je žao što nisam ostavio trag u Budućnosti – to je klub u kome sam počeo, najveći u Crnoj Gori, žao mi je što nisam osjetio podršku 'varvara'. Ali, mislim da sam u Dinamu dobio priliku da napredujem, da idem korak po korak, da se nametnem i dokažem”, kaže Vukotić.

Iako su kratko u akademiji modrih, već mogu da procijene zašto iz Zagreba izlaze asovi. Recept je, naizgled, jednostavan.

“Dobar rad i disciplina”, kratak je Kolundžić.

“Svi znamo ko je sve prošao Dinamovu školu, vidi se zbog čega je na takvoj cijeni u svijetu. Ne postoji improvizacija, treneri izvlače iz igrača maksimum, urade sve da napredujemo, da budemo spremni za seniorsku konkurenciju”, kaže Vukotić.

Milan Vukotić je na nekoliko mečeva prvog tima Dinama bio na klupi, a i on i Kolundžić igraju za B sastav, u drugoj hrvatskoj ligi.

Taj filter prolaze svi Dinamovi talenti, mnogi od njih su se razvili u velike fudbalere. Zato su dva mladića iz Crne Gore dobii veliku šansu, ako je ugrabe – dobiće i oni, i njihov klub, ali i crnogorski fudbal.

Bonus video: