Frenk Lampard - statistički najgori menadžer Čelsija u Abramovičevoj eri

Rus 2003. preuzeo klub - do danas ukupno 12 menadžer vodilo ekipu

5257 pregleda 1 komentar(a)
Lampard, Foto: Reuters
Lampard, Foto: Reuters

Fudbaleri Čelsija u 17. kolu Premijer lige sinoć su glatko izgubili od Mančester sitija - 1:3.

Na "Stamford bridžu" sve je bilo gotovo poslije pola časa igre, ali više od rezultata ostaje upečatljiva nadmoć Sitija od prvog do posljednjeg minuta.

Jučerašnji poraz, još jedan je u nizu loših rezultata Čelsija u posljednje vrijeme. Od početka decembra "plavci" su odigrali sedam mečeva u Premijer ligi a bilans je sljedeći - dvije pobjede, remi i čak četiri poraza. U ovom vremenskom periodu samo VBA (5) i Šefild junajted (6) imaju više izgubljenih mečeva.

Čelsiju ne ide dobro, a ne ide ni menadžeru Frenku Lampardu. Već se priča o njegovoj smjeni, pominju se razna imena, a Frenkiju jedan podatak ne ide u prilog.

On je u eri Romana Abramoviča statistički gledano najgori Čelsijev menadžer. Na klupi je sjedio 55 puta u Premijer ligi i za to vrijeme Čelsi je osvojio 1,57 bodova po meču.

Abramovič je 2003. preuzeo tim, a tokom svih ovih godina na klupi su se smjenjivali Klaudio Ranijeri, Žoze Murinjo, Avram Grant, Gus Hidink, Karlo Anćeloti, Roberto di Mateo, Luiz Felipe Skolari, Rafael Benitez, Antonio Konte, Andre Viljaš Boaš i Mauricio Sari.

Bonus video: