Bećiraj ide iz Poljske, želi da igra i zbog reprezentacije Crne Gore

Bećiraj je u julu došao u Vislu, ali nije uspio da se nametne kao prvotimac. Nastupio je na samo deset mečeva u prvenstvu, svega jednom bio starter, nije se upisao u strijelce

17760 pregleda 76 reakcija 30 komentar(a)
Fatos Bećiraj u dresu Visle, Foto: Wisla Krakow
Fatos Bećiraj u dresu Visle, Foto: Wisla Krakow

Fatos Bećiraj će ovog mjeseca najvjerovatnije napustiti Vislu iz Krakova, javljaju poljski mediji.

Kako piše uticajni sportski dnevnik "Sportowefakty", ni Bećiraj, ni ljudi iz kluba nisu zadovoljni trenutnom situacijom, pa obje strane smatraju da bi odlazak bio najbolje rješenje.

Bećiraj je u julu došao u Vislu, ali nije uspio da se nametne kao prvotimac. Nastupio je na samo deset mečeva u prvenstvu, svega jednom bio starter, nije se upisao u strijelce.

"Najveći problem je bio taj što je došao u Vislu nedovoljno fizički spreman, a nije uspio da uđe u formu tokom kratkih priprema i u toku sezone", piše list.

Bećiraj je imao dugu pauzu u 2020. godini, jer je prije dolaska u Vislu za šest mjeseci odigrao samo jednu utakmicu u dresu Makabija iz Netanje.

On ima ugovor sa Vislom do ljeta 2022. godine.

Kako pišu mediji, 32-godišnji napadač želi da igra, to mu je prioritet, a ne da ispuni ugovor, jer, kako se ističe, u Visli ne zarađuje više novca nego što je zarađivao u prethodnim klubovima, posebno u Dinamu iz Moskve, čiji je dres nosio dvije i po godine.

Drugi, još važniji razlog je taj što Bećiraj želi da nastavi da igra za reprezentaciju Crne Gore, a svjestan je da bi bez prave uloge u klubu njegov status u nacionalnom timu bio ugrožen.

On je rekorder po broju mečeva u nacionalnom timu - ima 75 nastupa, uz deset golova, ali ima želju da nastavi da bude dio crnogorske selekcije.

Bećiraj je prije 12 godina zablistao u dresu Budućnosti, napravio transfer u zagrebački Dinamo, u kome je bio najbolji strijelac hrvatskog šampionata.

Igrao je u kineskom Čangčunu, zatim u moskovskom i Dinamu iz Minska, Mehelenu i Makabiju iz Netanje.

Bonus video: