Haland još nije spreman za veći klub, ne postaje se svjetska klasa za godinu

Norveški golgeter, jedan od najtalentovanijih fudbalera današnjice, već je stekao reputaciju super-zvijezde, a njegova otkupna klauzula je samo 75 miliona eura

3104 pregleda 1 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Čelnici Borusije traže od Erlinga Halanda da ne žuri sa odlaskom iz Dortmunda, smatrajući da bi jul 2022. godine bio pravi termin za njegov naredni korak u karijeri.

Norveški golgeter, jedan od najtalentovanijih fudbalera današnjice, već je stekao reputaciju super-zvijezde, a njegova otkupna klauzula je samo 75 miliona eura.

"Ako Erling odluči da ode u veći klub, kao recimo što je Real, on mora da bude potpuno spreman za taj korak. Mora da bude dokazana svjetska klasa. Na pravom je putu, ali smatramo da je još rano i da ima mnogo prostora da napreduje. Borusija je, to je dokazano, pravi klub", rekao je direktor Borusije Hans Joakim Vacke.

Kao primjer naveo je Roberta Levandovskog.

"Levandovski se dokazivao u Borusiji i otišao u Bajern kada je bio spreman u svakom pogledu. Danas je najbolji fudbaler svijeta. To je primjer koji Haland treba da slijedi. Na kraju, svjetska klasa se ne postaje za godinu ili dvije, već kontinuitetom", kazao je Vacke.

Haland ima samo 20 godina, a već je postigao 82 gola u seniorskoj konkurenciji za Molde, Salcburg i Borusiju.

Bonus video: