Dragojević: Cilj je dupla kruna i zapažen utisak u Evropi

Najveći crnogorski klub na polusezoni ima čak 18 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, a jedan od najzaslužnijih za to je Miloš Dragojević

8115 pregleda 7 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Poslije gotovo savršene jeseni, fudbaleri Budućnosti dobili su slobodno za novogodišnje i božićne praznike, ali i program rada kako bi spremni dočekali početak priprema 11. januara.

Reprezentativni golman Miloš Dragojević je prethodne kalendarske godine bio jedan od oslonaca ekipe, a jedini je upisao svih 1.710 minuta na 19 utakmica.

„I prošle sezone sam odradio 100 odsto utakmica, sada sam nastavio u dobrom ritmu i mogu da budem zadovoljan. Moja forma je u kontinuitetu dobra, tijelo je na zavidnom nivou i zbog toga sam srećan”, istakao je Dragojević.

Podgoričani su tokom prvog dijela sezone probili barijere - napravili su razliku od 18 bodova, oborili rekord u polusezoni (49), vezali najviše pobjeda (10), upisali osam trijumfa u nizu na gostovanjima-

Dragojević je samo 14 puta vadio loptu iz mreže, od čega četiri u 3. kolu protiv Podgorice.

„Odbrana je bila na visokom nivou, presrećan sam kako smo kolektivno odigrali jesen”, govori Dragojević, koji nije sumnjao ni nakon dva poraza u uvodna tri kola domaćeg šampionata.

„Utakmice u Evropi su bile izazov za nas, potrošili smo se dosta fizički i emotivno protiv Ludogoreca, Astane i Sarajeva. Željeli smo da ostavimo dobar utisak i ostavili smo ga. A što se tiče prvenstva, brzo smo došli do željene forme jer smo bili svjesni kvaliteta koji posjedujemo. Iskreno, nijednog trenutka nismo bili zabrinuti”.

Kolektiv prije pojedinca - to je zvijezda vodilja „plavih”…

„Atmosfera unutar tima je sjajna, svi vjerujemo jedni u druge - i igrači i stručni štab. Svi dajemo 100 odsto mogućnosti kako na utakmicama, tako i na treningu, a kada je tako - rezultat uvijek dođe. Sada uživamo u fenomenalnim rezultatima”.

A na kraju sezone Dragojević bi mogao da uživa u petoj osvojenoj tituli sa „plavima”. Naš golman je učestvovao u sve prethodne četiri koje je Budućnost osvojila.

„Ponosan sam na to što mogu da se pohvalim sa sva četiri šampionska pehara, ali sam i dalje željan novih izazova. Na putu smo da osvojimo novu titulu, to bi za mene bila peta i taj san je sigurno realan. Međutim, niko od nas se neće opustiti, jer je naš cilj da osvojimo duplu krunu i ostavimo zapažen utisak u Evropi. Vjerujem da ovaj tim na čelu sa svim ljudima u klubu to može”.

Prethodnu godinu je obilježio novi virus korona, ali Dragojević je na profesionalnom planu imao uspjeha - titula za sezonu 2019/20, pa prvi poziv za A selekciju Crne Gore i plasman u B diviziju Lige Evrope, pa sada jesenja kruna uz rekorde.

„Virus jeste u prvom planu, negdje je sve pokvario, ali što se tiče mene zadovoljan sam. Titula, Evropa, reprezentacija, plasman u viši rang - mogu reći da je sve to kruna moje dosadašnje karijere. Budućnost je na putu nove titule, vjerujem i duple krune, klub raste i razvija se i kao igrač sam ponosan na sve to”.

Dragojević neće pamtiti nijedan meč posebno, ali hoće čitavu jesen...

„Svaki meč nosi neku posebnu draž, tako će biti i tokom proljeća. Ali kada pogledam istorijskih 18 bodova razlike u odnosu na prvog rivala, onda ne mogu da izdvojim samo jedan meč”.

Bonus video: