Godinama se čekao ovakav derbi: Milan zadaje "završni udarac" Juventusu?

Milan - Juventus, srijeda 20.45

3632 pregleda 2 komentar(a)
Sa prethodnog meča Milan - Juventus, Foto: AP
Sa prethodnog meča Milan - Juventus, Foto: AP

Godinama se čeka veliki derbi Serije A u ovakvoj situaciji - Milan lider, Juventus daleko od vrha.

Na San Siru će u srijedu (20.45) "rosoneri" imati sjajnu priliku da možda zadaju i završni udarac devetostrukom uzastopnom šampionu.

Razlika je trenutno ogromna - Milan ima deset bodova više i utakmicu više od Juventusa.

"Ovo nije utakmica naših života, niti je utakmica koja će da odluči nešto. Najmanje je utakmica koja bi mogla da otpiše Juventus. Mi trčimo maraton, jedan meč nije odlučujući. Mi jesmo promijenili status, naša ljestvica je visoko podignuta, ali naš cilj se ne mijenja - korak po korak. I naša želja je da damo sve od sebe i da pokušamo da pobijedimo", kazao je Stefano Pioli, trener Milana.

Pioli neće moći da računa na Zlatana Ibrahimovića.

"Ne, neće biti sa nama", jasan je Pioli.

Milanu u ovom trenutku najveći rival za prvo mjesto nije Juve, već Inter, tako da nema govora o tome da je domaćin pod manjim pritiskom.

Ipak, jasno je i da Juventus, ako želi da se vrati u trku, sa San Sira mora da donese bodove.

"Deset godina sam bio u Milanu, najljepše trenutke karijere sam doživio u tom klubu, toliko toga osvojio. Bio sam i rival na terenu, sada sam prvi put u ulozi trenera. I uživaću kao što sam uživao dok sam igrao. Očekujem veliki meč, sjajan meč. Ne doživljavamo ga kao odlučujući, ali jeste veoma važan. Dobar rezultat bi nam dao samopouzdanje da budemo bolji u nastavku sezone", kazao je Andrea Pirlo, trener Juventusa.

Bonus video: