Vermezović potvrdio: Preuzimam Budućnost

On je minulog vikenda boravio u Podgorici na završnim pregovorima sa čelnicima podgoričkog kluba, a nakon njihove odluke da na klupu ne dođe niko iz Crne Gore, bio je i prvi izbor za novog trenera aktuelnog šampiona
8 komentar(a)
vermezović, Foto: Printscreen (YouTube)
vermezović, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 26.12.2017. 20:09h

Vladimir Vermezović od četvrtka će i zvanično biti trener Budućnosti.

Vermezović je beogradskim medijima potvrdio da će u četvrtak doputovati u Podgoricu, na promociju.

On je minulog vikenda boravio u Podgorici na završnim pregovorima sa čelnicima podgoričkog kluba, a nakon njihove odluke da na klupu ne dođe niko iz Crne Gore, bio je i prvi izbor za novog trenera aktuelnog šampiona.

Sa njim će u Budućnost doći i Darko Belojević, nekadašnji golman Partizana, i trener golmana u tom klubu, te selekciji Srbije i kineskom Šandongu.

Vermezović (54) je najveće trenerske uspjehe imao sa Partizanom, kojeg je vodio u dva navrata. U prvom mandatu, u sezoni 2004/2005, uveo je „crno-bijele” u osminu finala Kupa Uefa, sadašnje Lige Evrope, što je rezultat koji od tada nijedan srpski klub nije uspio da ponovi.

Trenirao je južnoafričke klubove Kajzes Čifs i Orlando Pajrats, koji mu je bio posljednji tim, 2014. godine.

Budućnost je sezonu počela sa Draganom Kažićem, koji je smijenjen tri kola prije kraja jesenjeg dijela šampionata, zbog velikog zaostatka za Sutjeskom.

U drugi dio prvenstva, „plavi“ ulaze sa 13 bodova manje od lidera i plasmanom u polufinale Kupa Crne Gore.

Bonus video: