Murinjo: Znate li šta je razlika između Junajteda i Sitija?

"Siti kupuje odbrambene igrače po cijeni napadača. U tome je razlika", kazao je Murinjo, aludirajući na to da je gradski rival doveo Benžamina Mendija, Kajla Vokera, Danila i Edersona za skoro 200 miliona eura
8 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.12.2017. 18:09h

Žoze Murinjo je bio u elementu nakon jedva osvojenog boda u duelu sa Barnlijem na svom terenu (2:2).

U prošlom kolu Junajted je ostao bez pobjede nad Lesterom u nadoknadi, danas je na taj način izbjegao poraz.

"U ta dva meča stvorili smo najmanje 15 šansi, a primili tri gola, koja su apsolutno s....", rekao je Murinjo.

Junajted ove sezone nije bio ozbiljan kandidat za titulu, pored nezadrživog Mančester sitija. Za Portugalca je to - očekivano.

"Siti kupuje odbrambene igrače po cijeni napadača. U tome je razlika", kazao je Murinjo, aludirajući na to da je gradski rival doveo Benžamina Mendija, Kajla Vokera, Danila i Edersona za skoro 200 miliona eura.

Na konstataciju novinara da je i on za dvije godine potrošio oko 300 miliona funti na nove igrače, Murinjo je odgovio:

"Nije dovoljno, nije dovoljno. Da li mislite da Milan nije veliki klub kao Junajted? Mislite li da Real nije veliki? Ili Inter? Ja znam šta znači veliki klub. Mi imamo najveću odgovornost u engleskom fudbalu. Totenhem, Arsenal i Čelsi nemaju odgovornost da osvajaju titule. Znate li šta je veliki klub - to je klub sa tradicijom, ali veliki klub i veliki tim nisu isto", rekao je Murinjo.

"Mi dvije godine pravimo tim, pokušavamo da ga ponovo izgradimo. Znamo da nismo najbolji na svijetu", rekao je trener Junajteda.

Bonus video: