Moraitis napustio Budućnost: Od sjaja do velike golgeterske krize

Prošlog proljeća u šampionskoj sezoni je bio sjajan (11 utakmica, osam golova), pogodio je zatim u Ligi Evrope, protiv Sarajeva, ali je u prvenstvu imao blijed učinak (15 utakmica, jedan pogodak).

9178 pregleda 22 reakcija 7 komentar(a)
Moraitis, Foto: SAVO PRELEVIC
Moraitis, Foto: SAVO PRELEVIC

Panajotis Moraitis je napustio Budućnost - 23-godišnji grčki napadač i podgorički klub dogovorili su sporazumni raskid ugovora.

“Prije svega, veliko hvala predsjedniku Veselinu Mijaču i bivšem sportskom direktoru Zvezdanu Miloševiću što su mi pružili priliku da budem dio kluba kakav je Budućnost“, poručio je Moraitis, koji se zahvalio svim članovima stručnog štaba, sa kojima je, kako je rekao, bila privelgija sarađivati.

Moratis napušta “plave“ nakon 30 utakmica i 10 golova.

Prošlog proljeća u šampionskoj sezoni je bio sjajan (11 utakmica, osam golova), pogodio je zatim u Ligi Evrope, protiv Sarajeva, ali je u prvenstvu imao blijed učinak (15 utakmica, jedan pogodak)...

“Najveću zahvalnost dugujem saigračima sa kojima sam trenirao prethodnih godinu dana. Osvojili smo titulu, nedostajalo nam je malo sreće u Evropi, a onda je došla i jesenja kruna. Budućnosti želim još puno trofeja ubuduće i da bude dominantna kao jesenas. Na kraju, ne mogu da zaboravim navijače koji su me od starta prihvatili, čuvali me i podržavali“, kazao je Moraitis za sajt Budućnosti.

Budućnost se na lijep način oprostila od napadača.

“Bio si naš grčki ratnik u napadu sa kojim je osvajanje titule izgledalo dostižno i u doba korone. Sa tobom smo sanjali nakon gola u Sarajevu da možemo napraviti još jedan korak u Ligi Evrope, ali došlo je vrijeme da nam se putevi raziđu. Prijatelju, želimo ti sve najbolje u nastavku karijere, da se vratiš na golgeterski učinak od prošle sezone i da ostvariš sve svoje snove. Tvoja Budućnost“, stoji u poruci uprave kluba.

Bonus video: