Juventus sa karakterom: Šampion prekinuo veliku seriju Milana i vratio se u trku

Juve je slavio u velikom derbiju na "San Siru" 3:1, smanjio zaostatak za "rosonerima" na sedam bodova, uz utakmicu manje

6930 pregleda 34 reakcija 7 komentar(a)
Fudbaleri Juventusa slave treći gol u Milanu, Foto: Reuters
Fudbaleri Juventusa slave treći gol u Milanu, Foto: Reuters

U meču bez prava na grešku, Juventus je pokazao šampionski karakter i prekinuo veliku seriju Milana od 27 mečeva bez poraza u Seriji A.

Juve je slavio u velikom derbiju na "San Siru" 3:1, smanjio zaostatak za "rosonerima" na sedam bodova, uz utakmicu manje.

Samo pobjeda je bila opcija za devetostrukog uzastopnog prvaka, koji je iskoristio i to što je Milan bio oslabljen (Ibrahimović, Rebić, Benaser), ali i činjenicu da ima mnogo veći broj kvalitetnih igrača.

Federiko Kijeza je imao svoju noć.

Pogodio je za 1:0, nakon sjajne asistencije Dibale u 18. minutu.

Milan je u finišu poluvremena izjednačio preko Kalabrije, ali je u uvodu akcije sudija Irati napravio prvu od dvije velike greške, jer nije dosudio faul nad Rabioom.

U nastavku Juve bolji, opasniji, a Kijeza sjajan u 62. minutu - efektno je postigao drugi gol, plasirao loptu sa vrha šesnaesterca u donji desni ugao.

Nedugo zatim druga greška Iratija, koji nije pokazao drugi žuti karton vezisti Juventusa Betankuru.

Milan bi sa igračem više možda mogao da ugrozi goste, a kada su rezervisti Kuluševski kao asistent i Mekeni kao strijelac "spakovali" treći gol, sve je bilo riješeno.

Milan je uprkos porazu ostao lider, jer je Inter izgubio od Sampdorije, ali od večeras u trci za "skudeto" je i Juventus...

Bonus video: