Mesi je opet srećan

Barsa sinoć savladala Atletik Bilbao - Argentinac konačno blistao na terenu

7263 pregleda 3 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters

Barselona je sinoć u gostima savladala Atletik Bilbao 3:2, skočila na treće mjesto La Lige i nastavila pohod ka vrhu.

"Blaugrana" je slavila poslije četiri godine u Baskiji, ali, mnogo više od pobjede navijače je obradovao nastup Lionela Mesija - Argentinac je postigao dva gola i najavio bolju sezonu u dresu "blaugrane".

Sinoćnji meč bio je, bez sumnje, najbolji Mesijev ove sezone. Na terenu je bio ono što i tokom čitave karijere u Barseloni - vođa, onaj koji i kada timu ne ide, gura naprijed, ne predaje se do posljednjeg minuta.

Njegovim prvim golom, Barsa je sinoć preokrenula, a drugim je potvrđena pobjeda. Učestvovao je i kod prvog pogotka "balugrane" - njegov pas Frenkiju de Jongu bio je ključan. Holanđanin je nakon toga asistirao Pedriju za izjednačenje. Prethodno je Injaki Vilijams na početku meča doveo Bilbao u vođstvo.

Argentinac je sinoć dva puta pogodio stativu...

Mesi je bio raspložen, smijao se na terenu, što nije odavno. Naročito ove sezone kada je više bilo priče o odlasku, nego o učinku.

Čini se i da je nakon odlaska Luisa Suaresa našao novog partnera u napadu. Riječ je o Pedriju, velikom talentu Barselone, koji je stigao iz Las Palmasa - mladi fudbaler magično je petom asistirao Mesiju kod izjednačujućeg gola.

Tu je i Frenki de Jong, sa kojim je Mesi odlično sarađivao i sinoć i u prethodnom kolu protiv Ueske.

Sa dva postignuta gola, Mesi se uključio za trku najboljeg strijelca - on, Jago Aspas, Đerard Moreno i Luis Suares imaju po devet pogodaka.

Poslije sinoćnjeg trijumfa Barsa je sakupila 31 bod. Atletiko Madrid je lider sa 38 bodova i dvije utakmice manje.

Navijači su konačno dobili priliku da se raduju. Dobili su i Mesija. A kada Argentinac igra onako kako umije, onda je sve moguće. Pa i titula, koja u ovom momentu djeluje možda i nerealno.

A prilika za dodatni pritisak na Atletiko je za vikend, kada Barsa igra sa Granadom.

Bonus video: