Novak Đoković pred povratak: Naučio sam važnu lekciju...

"Iza mene je uzbudljiv period, nešto novo u životu. S jedne strane, teško, mnogo teško, ali s druge strane - i velika lekcija. Nikada nisam bio povrijeđen dugo, nikada nisam bio operisan, nikada nisam propustio Grend slem, bio toliko van terena...", kazao je Đoković
13 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.12.2017. 16:35h

Novak Đoković broji sate do povratka na teren - u petak će srpski teniser ponovo izaći na veliku scenu, na egzibicionom turniru u Abu Dabiju.

U intervjuu za uticajni portal iz UAE "sport360.com", Đoković je kazao da jedva čeka taj trenutak.

"Iza mene je uzbudljiv period, nešto novo u životu. S jedne strane, teško, mnogo teško, ali s druge strane - i velika lekcija. Nikada nisam bio povrijeđen dugo, nikada nisam bio operisan, nikada nisam propustio Grend slem, bio toliko van terena...", kazao je Đoković.

"Došao sam do tačke, kada mi je univerzum rekao - ne mogu više da igram. Nema šanse. Ne mogu da pomjerim ruku", kazao je trenutno 12. igrač svijeta.

"Ne mogu da dočekam kada ću se vratiti, kada ću poćeti da igram. Četiri i po mjeseca nisam uzeo reket u ruke, to je ogromna promjena. To je bio težak period, ali nisam želio da rizikujem, da pogoršam stanje. Iskoristio sam ovo vrijeme da pronađem nove načine kako da svoje tijelo oporavim, da nađem novi način igre, kao i da se pripremim psihički... Pokušavao sam da steknem nova znanja iz sportske nauke, ali i iz tehnologije...", ispričao je Đoković.

Tokom perioda oporavka naučio je kaže i da bude strpljiv...

"Strpljenje je nešto što nedostaje teniserima. Jednostavno, naš posao od 1. januara do 20. novembra je - bam, bam, bam... Nemaš vremena da se smiriš, da budeš staložen, konstantno tražimo najbrža rješenja, najbrže udarce... ", kazao je Đoković.

Bonus video: