Njihovo vrijeme tek dolazi: Mladi igrači koji su zablistali u Ligi šampiona

U odabir su ušli igrači koji imaju do 24 godine, kao i fudbaleri koji su ove sezone ili debitovali ili "eksplodirali" na najvećoj sceni

5785 pregleda 0 komentar(a)
Žota, Foto: Reuters
Žota, Foto: Reuters

Grupna faza Lige šampiona završena je u decembru prošle godine, a UEFA je objavila idelani tim sastavljen od igrača čije vrijeme tek dolazi, a koji su zablistali na najvećoj sceni.

U odabir su ušli igrači koji imaju do 24 godine, kao i fudbaleri koji su ove sezone ili debitovali ili "eksplodirali" na najvećoj sceni.

GOLMAN

Anatloij Trubin (Šahtjor, 19 godina) - branio je na pet od šest mečeva grupne faze. Mladi golman budućnost je "rudara", a "Transfermarkt" ga procjenjuje na 800.000 eura. Mreža mu je mirovala na oba meča protiv Intera.

ODBRANA

Kristijan Romero (Atalanta, 22) - štoper je podigao igru na viši nivo. Jedan je od ključnih igrača u defanzivnoj liniji "Boginje". Sa timom iz Bergama će u osmini finala igrati protiv Reala.

Zaidu Sanusi (Porto, 23) - lijevi bek je odigrao skoro svaki minut u grupnoj fazi. Tačnije, na terenu ga nije bilo 13 minuta.

Žil Kunde (Sevilja, 22) - glavni oslonac u defanzivi Đulena Lopetegija i budućnost francuskog fudbala. Protiv Rena u posljednjem kolu postigao gol.

Alfonso Dejvis (Bajern Minhen, 20) - Kanađanin je na velikoj sceni zablistao prošle sezone. Sjećamo se i meča protiv Barselone u četvrtfinalu, kada je odigrao spektakularno. Već sada je jedan od najboljih bekova u Evropi.

SREDINA

Pedri (Barselona, 18) - Na "Kamp Nou" stigao iz Las Palmasa. Postigao gol i postao jedan od deset najmlađih strijelaca u istoriji Lige šampiona.

Džud Belingem (Borusija Dortmund, 17) - igrao na svim mečevima u grupnoj fazi i pokazao sav svoj potencijal, zbog čega je i pozivan i u A tim reprezentacije Engleske.

Đovani Reina (Borusija Dortmund, 18) - još jedan talenat Borusije Dortmund. Odlično čuva prostor i čita igru. Takođe, sjajnim dodavanjima često asistira saigračima.

Dominik Sobošlaj (Salcburg, 20) - izvanredan pregled igre. Uglavnom djeluje po lijevoj strani.Obezbijedio prelazak u Lajpcig i postao najskuplji mađarski fudbaler u istoriji.

NAPAD

Diogo Žota (Liverpul, 24) - pamti se het-trik protiv Atalante. Pravi potez napravio je dolaskom na "Enfild".

Markus Tiram (Borusija Menhengladbah, 23) - postigao dva gola madridskom Realu. Odigrao svaki meč u grupnoj fazi i jedan od najzaslužnijih za istorijski plasman Menhengladbaha u osminu finala, gdje ih čeka Mančester siti.

Bonus video: