Odjeci italijanskog derbija: Mediji kritikovali Iratija, smatraju da je uticao na obje ekipe

Juventus je sinoć nanio prvi poraz Milanu u Seriji A ove sezone - 1:3

5486 pregleda 0 komentar(a)
Sa sinoćnjeg meča, Foto: Reuters
Sa sinoćnjeg meča, Foto: Reuters

Italijanski mediji kritikovali su danas sudiju velikog derbija fudbalera Milana i Juventusa, ocijenivši da je Masimilijano Irati svojim odlukama uticao na obje ekipe.

Listovi Gazeta delo sport i Korijere delo Sport ocijenili su sudiju Iratija sa po 4,5, dok mu je Tutosport dao četvorku, za suđenje u sinoćnjem velikom derbiju, koji je Juventus u Milanu dobio sa 3:1.

Ti sportski listovi smatraju da je sudija trebalo da poništi gol Milana zbog prekršaja Hakana Čalhanoglua na Adrijenu Rabiou. Takođe, kritikovan je i VAR sudija Danijele Orsato jer nije sugerisao sudiji na terenu da pregleda situaciju i procijeni da li je bilo prekršaja.

Takođe, ti listovi su naveli i da je fudbaler Juventusa Rodrigo Bentakur trebalo da bude isključen u drugom poluvremenu zbog prekršaja nad Samuom Kastiljehom. Urugvajac je, kako piše, trebalo da dobije drugi žuti karton, ali tada VAR nije mogao da reaguje, pošto se koristi samo za moguću upotrebu crvenog kartona.

Gazeta i Korijere delo Sport tvrde i da je Milanu trebalo da bude dosuđen jedanaesterac u završnici utakmice zbog prekršaja Rabioa na Brahimu Dijasu.

Juventus je sinoć nanio prvi poraz Milanu u Seriji A ove sezone. Milan je i dalje prvi na tabeli sa 37 bodova, dok Juventus na četvrtom mjestu ima sedam bodova manje ali i utakmicu manje.

Bonus video: