Skromni golgeter Kejn: Želim samo da napredujem

"Ovo je bila fantastična godina, bolja od prethodne. To je ono što želim u karijeri - da napredujem. I nastaviću to da radim", rekao je Kejn
0 komentar(a)
Kejn, Foto: Reuters
Kejn, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.12.2017. 16:10h

Hari Kejn, najbolji golgeter 2017. godine, kazao je da je poređenje sa Leom Mesijem i Kristijanom Ronaldom "sjajan osjećaj", ali naglasio da će u sezonama koje dolaze biti još bolje.

Kejn (24) je het-trikom protiv Sautemptona postao prvi strijelac planete sa 56 golova u svim takmičenjima, a oborio je i rekord Premijer lige po broju golova u kalendarskoj godini - došao je do 39, tri više od Alana Širera.

"Ovo je bila fantastična godina, bolja od prethodne. To je ono što želim u karijeri - da napredujem. I nastaviću to da radim", rekao je Kejn.

"To što sam i došao u priliku da budem spominjan u istom konekstu sa Mesijem i Ronaldom je izuzetan osjećaj. Oni su najbolji igrači današnjice, čast mi je što sam u njihovom društvu".

Trener Totenhema Maurisio Poketino je rekao da je Kejn zaslužio sve ovo što mu se događa.

"On nije samo talentovan momak, već izuzetan profesionalac. On je timski igrač, izuzetnih mentalnih karakteristika, skroman, posvećen... On može da bude primjer svima", kazao je Poketino.

Engleski novinari pitali su Argentinca da li Leo Mesi ima možda njegov broj i da li će mu eventualno tražiti Kejnov dres za uspomenu.

"Mesi je, koliko znam, u Argentini, odmara sa porodicom. Iskreno, mislim da nije gledao utakmicu Totenhem - Sautempton", iskren je bio Poketino.

Bonus video: