Najveća prevara svih vremena: Kad je Kolo Ture bio Fransoa, prodavac automobila

Klatenburgova prevara je sitna u odnosu na ono što je prije pet godina uradio nekadašnji as Arsenala i Mančester sitija Kolo Ture, podsjećaju engleski mediji
92 pregleda 5 komentar(a)
Kolo Ture, Foto: Reuters
Kolo Ture, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.12.2017. 15:26h

Engleska fudbalska javnost danas priča o skandalu koji je izazvao nekada najbolji svjetski sudija Mark Klatenburg, koji je prevario 42-godišnju suprugu Kler sa osam godina starijom Andreom Hodžkinson, kojoj se predstavio kao preduzetnik iz Saudijske Arabije.

Klatenburgova prevara je, međutim, sitna u odnosu na ono što je prije pet godina uradio nekadašnji as Arsenala i Mančester sitija Kolo Ture, podsjećaju engleski mediji.

Ture je, naime, dvije godine bio u tajnoj vezi sa manekenkom Kesel Kasuisjo, koja je cijelo to vrijeme mislila da se on zove Fransoa i da je prodavac polovnih automobila.

Veliku aferu otkrio je "Miror", koji je prenio ispovijest nasamarene ljubavnice poznatog fudbalera.

"Rekao mi je da je iz Gane, da je prodavac automobila, da mu je otac bio ministar... Ja nisam fudbalski fan, povjerovala sam u priču", katzala je tada Kesel.

Pune dvije godine, "Fransoa" se povremeno viđao sa njom, dok se u javnosti, kao Kolo Ture, predstavljao uzornim suprugom i porodičnim čovjekom.

"Nismo imali svakodnevni kontakt, jer mi je govorio da je zauzet poslom. Vidjeli bismo se jednom ili dva puta sedmično, donosio mi je lijepe poklone, kada je, kako je govorio, završio neki dobar posao", kazala je Kesel.

Bilo je u njihovoj vezi i romantičnih putovanja u Pariz, poklona u vrijednosti od više hiljada funti...

"Bilo mi je sumnjivo što ne želi da imamo zajedničku sliku, ali dobro - i to sam prihvatila. Sve sam mu vjerovala. Jednom mi je rekao da je vrijeme da popriča sa svojim roditeljima o vezi sa mnom, jer je on Musliman, a ja nisam...", kazala je Kesel, koja je, ipak, uspjela "na kvarno" da uslika "Fransou".

Kada je Kolo Ture prestao da se javlja, Kesel je bila u depresiji i sve ispričala drugarici, koja je kada je vidjela njegovu fotografiju ostala bez teksta.

"Rekla mi je ukucaj 'Kolo Ture' na pretraživaču i vidjećeš nešto. Vidjela sam Fransou", kazala je Kesel.

Tako se završila afera, koja je danima zabavljala englesku javnost.

Kolo je, uprkos iznošenju prljavog veša, ostao u braku sa suprugom Avo.

Njih dvoje su prošle godine bili u centru pažnje, nakon što ih je dugogodišnja služavka Alis Sojer optužila da su se prema njoj ophodili "kao prema robinji", da je morala da radi "12 sati dnevno", da je gospođu Ture morala da oslovljava sa "madam", a da je za posao dobijala 350 funti nedjeljno...

Bonus video: