Nova afrička perla: Junajted dočekao Dijala

Skupo je plaćen, pa su i očekivanja velika - Atalanta je dobila 23 miliona eura, a kompletan transfer mogao bi da bude vrijedan i cijelih 45 miliona, ako se ispune određeni bonusi

3559 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Manchester United
Foto: Manchester United

Amad Dijalo ima svega 18 godina i pet utakmica za prvi tim Atalante, a još u oktobru prošle godine završio transfer u Mančester junajted.

Od danas je mladi krilni napadač iz Obale slonovače i zvanično igrač "đavola", nakon što je dobio radne i fudbalske dozvole da se preseli u Englesku.

Skupo je plaćen, pa su i očekivanja velika - Atalanta je dobila 23 miliona eura, a kompletan transfer mogao bi da bude vrijedan i cijelih 45 miliona, ako se ispune određeni bonusi.

"Kao klub, pratimo Amada godinama, lično sam ga gledao i vjerujem da je jedan od najboljih mladih igrača današnjice. Mančester junajted ima ponosnu istoriju razvoja talenata i Amad ima sve uslove da dostigne svoj maksimum sa nama. Trebaće mu vremena da se prilagodi, ali sigurno će biti važan igrač za nas u godinama koje slijede", kazao je Ole Gunar Solskjer.

Dijalo je ove sezone upisao samo 13 minuta u Seriji A, fali mu takmičarskog iskustva.

"Od ljeta čekam da ispunim snove. Imao sam vremena da se spremim za ono što me čeka. Došao sam u gigantski klub, savršenu sredinu za ambicioznog fudbalera kakav sam ja", kazao je Dijalo, koji je potpisao ugovor na četiri i po godine.

Bonus video: