Zaleđena Španija, snijeg otkazuje utakmice?

Igrači Atletika nisu mogli da treniraju, jer je snijeg prekrio njihov pomoćni teren u predgrađu Mahadahonda, a kao i stadion Vanda Metropolitano

6921 pregleda 0 komentar(a)
Atletikov pomoćni teren, Foto: Atletico
Atletikov pomoćni teren, Foto: Atletico

Utakmice La Lige između Atletiko Madrida i Atletik Bilbaa, te Osasune i Real Madrida mogle bi da budu odgođene u subotu nakon što je sniježna mećava zahvatila veliki dio Španije.

U Madridu intenzivno pada snijeg, a nešto slično posljednji put je zabilježeno 2011. godine.

Igrači Atletika nisu mogli da treniraju, jer je snijeg prekrio njihov pomoćni teren u predgrađu Mahadahonda, a kao i stadion Vanda Metropolitano.

"Danas nismo mogli da treniramo pa smo potražili alternativno rješenje kako bi smo se pripremili za utakmicu," izjavio je Dijego Simeone, koji je fudbalere poslao u teretanu.

Snijeg je prekrio i stadione Real Madrida, Hetafea i Rajo Valjekana, a za vikend su otkazane utakmice iz podmlatka madridskih ekipa.

"Ne znam šta će biti", rekao je Zinedin Zidan, trener Real Madrida na konferenciji za medije.

"Mi ćemo popodne otputovati u Pamplonu i spremati se kao uvijek. Ako može da se igra, igraćemo, ali zbog ovoga će to biti drugačija utakmica", dodao je.

Njegovi igrači su vježbali na oštećenom terenu trening centra.

La Liga, organizator takmičenja, još prati situaciju prije konačne odluke o odigravanju utakmica prve i druge lige. Državna meteorološka služba izvijestila je kako bi snijeg mogao da pada iduća 24 sata bez prestanka.

U Madridu je zatvoreno osam parkova, među kojima i glavni El Retiro, zbog mogućeg padanja drveća. Minimalna temperatura u glavnom gradu mogla bi da bude šest stepeni ispod nule.

Bonus video: