šampion i lider počeo pripreme

Budućnost ima titulu u džepu, ali i nove izazove: Cilj je dupla kruna

“Plavi“ će u Podgorici raditi do 26. januara i odigraće dvije prijateljske utakmice protiv Adrije (20. januar) i Koma (23. januar)

4945 pregleda 1 komentar(a)
Fudbalei Budućnosti na prvom treningu, Foto: FK Budućnost
Fudbalei Budućnosti na prvom treningu, Foto: FK Budućnost

Prvi radni dan u kampu na Starom aerodromu - fudbaleri Budućnosti počeli su pripreme za drugi dio sezone, koji čekaju sa titulom "u džepu".

Prednost od 18 bodova nad najbližim pratiocem Dečićem praktično nedostižna, tako da podgorički “plavi” rezultatski mirno čekaju nastavak.

“Uvijek može bolje, ali stvarno je prethodna godina bila odlična - osvojili smo titulu, sada smo ubjedljivo prvi, odigrali smo dosta dobro u Evropi u kojoj smo mogli da napravimo korak više da je bilo malo sreće, imali smo dosta reprezentativaca koji su igrali odlično, Draško Božović je bio najbolji igrač“, rekao je trener Mladen Milinković.

Nova godina - novi izazovi, a Budućnost ih ima.

“Sami sebi smo postavili zadatak i teret, ali želimo da u drugom dijelu sezone i u 2021. ponovimo te neke dobre stvari. Momci su sposobni da odbrane titulu, a ako nas mimoiđu povrede i virus i uz malo sreće možemo da ostvarimo jedan od najvećih uspjeha osvajanjem duple krune“, kazao je Milinković.

Dupla kruna je cilj, Budućnost nikada nije uzela oba trofeja u istoj sezoni.

“Dobra stvar je što se u polufinalu igraju dvije utakmice, jer na jednoj uvijek može da se desi ono što ne želite. Imamo šansu da osvojimo duplu krunu, želimo da budemo prva generacija koja je to uspjela“.

Plan je i da se ukaže šansa što većem broju mladih igrača.

“Prvenstvo nije gotovo, jer nikad ne reci nikad. Međutim, moramo da budemo iskreni i da kažemo da je 18 bodova velika razlika i da ćemo ukoliko nastavimo sa dobrim igrama vjerovatno odbraniti pehar prije kraja prvenstva, a onda bismo više šansi mogli da damo mladim igračima. Naravno, ukoliko se neki mladi igrač nametne na pripremama, odmah ćemo ga baciti u vatru“, poručio je Milinković.

“Plavi“ će u Podgorici raditi do 26. januara i odigraće dvije prijateljske utakmice protiv Adrije (20. januar) i Koma (23. januar).

Od 27. januara do 10. februara će boraviti u Antaliji gdje će odmjeriti snage sa Olimpikom iz Donjecka (30. januar), Dnjeprom (3. februar), Rotorom iz Volgograda (6. februar), Krila Sovjetovim (7. februar) i Kairatom (9. februar).

Na prvom treningu se od novajlija pojavio povratnik Marko Mrvaljević, a prvotimcima su priključeni talentovani kadeti i omladinci. 

“Plan je da u Antaliju odemo dovoljni spremni kako bi se nosili sa protivnicima i da usavršimo nešto u našoj igri. Imali smo uspješnu sezonu i godinu, teško je napraviti bolje rezultate, ali u nekim segmentima možemo da popravimo igru. Nadam se da će tako da bude“.

“Plavi“ na pripremema u turskom mondenskom ljetovalištu žele da vide gdje su u odnosu na ekipe koje igraju kvalitetnija takmičenja.

“Prošle godine smo cijele zimske pripreme odradili u Crnoj Gori, imali smo izvanredan smještan u hotelu Splendid, ali tereni nisu bili adekvatni, pa ni naš start nije bio najbolji jer smo imali mnogo povrijeđenih igrača“, govori Milinković..

“Jedan od razloga što idemo u Antaliju je taj, a drugi je što je našim igračima potrebno što više jakih utakmica kako bi se adaptirali na razne stilove drugih ekipa. Tražili smo što jače protivnike, izbor je pao na Ruse, Ukrajince i Kazahstance jer su ti timovi u tom periodu tamo pošto mnogima počinju ranije prvenstva u odnosu na nas“.

U Antaliji će Budućnost početi da se sprema i za evropsku scenu, na kojoj je ljetos ostavila pozitivan utisak.

“Objektivno, napravili smo uspjeh pobjedom nad Astanom, ali mogli smo više. I dan danas sam ubjeđen da smo prošli Sarajevo da bismo igrali grupnu fazu LE, jer bi igračima poraslo samopouzdanje. Na kraju sezone nas opet čeka kratka pauza, tako da će na neki način ovo biti priprema za takmičenja koja nas čekaju nakon prvenstva“, kazao je Milinković.

Preporučujemo za Vas