Novi život legende Liverpula: Za šest mjeseci sam ostario dvije godine

"Sad znam o čemu se radi. Odnosno, mogu da naslutim. Imam osjećaj da sam za pola godine ostario makar dvije. To je posao trenera...", kazao je Džerard
1 komentar(a)
džerard, Foto: Liverpoolfc.com
džerard, Foto: Liverpoolfc.com
Ažurirano: 25.12.2017. 21:29h

Stiven Džerard je zaboravio skoro dvije decenije vrhunske karijere, sve pobjede i poraze, i za šest mjeseci ostario, kako kaže, dvije godine.

Razlog - postao je trener. Legenda engleskog fudbala pola godine vodi omladinski tim kluba u kome je stekao slavu...

"Sad znam o čemu se radi. Odnosno, mogu da naslutim. Imam osjećaj da sam za pola godine ostario makar dvije. To je posao trenera...", kazao je Džerard.

Savjet koji mu je na početku novog fudbalskog života dao Jirgen Klop nikada, kaže, neće zaboraviti.

"Slušaj, biće potrebno nekoliko godina da praviš greške, donosiš odluke, biraš tim, tražiš svoju filozofiju i put, da rješavaš probleme sa igračima, da pohvališ jednog, iskritikuješ drugog, da pomogneš svakome, da osjetiš bolna razočaranja... I tek nakon nekoliko godina ćeš znati da li je ovo posao kojim želiš da se baviš. Ako kažeš sebi da jeste, tek onda ćeš početi da razmišljaš kako da budeš još bolji", ispričao je Džerard to što mu je pred preuzimanje omladinskog tima Liverpula poručio trener seniorske ekipe.

"Mogao sam da preuzmem prvi tim nekog kluba, i da dobijem otkaz poslije pet mečeva. To bi me obilježilo za cijeli život. Nisam bio spreman za takav rizik", kazao je Džerard.

Izazov mu je rad sa mladim igračima.

"Pred njima su mnogo veća iskušenja nego što je imala moja generacija. Prije deset godina mogao si da budeš solidan igrač i da dođeš do Premijer lige. Sada je drugačije - moraš da budeš izuzetan potencijal da bi dobio šansu. Ljestvica je visoko postavljena, smatrao bih ličnim uspjehom kada bi neko od mladića koje vodim napravio karijeru u najvišem rangu, došao do reprezentacije", kazao je Džerard.

Bonus video: