Sin prvog austrijskog tamnoputog vojnika koji je odrastao u mržnji prema Bajernu

Alabin otac Džordž je rođen u Nigeriji. U Beč je stigao da studira ekonomiju, a kasnije je postao prvi tamonputi čovjek u austrijskoj vojsci. Davidova majka Đina radila je kao medicinska sestra i bila mis Filipina

8153 pregleda 0 komentar(a)
Zvijer stiže u Real: David Alaba je poznat po savršenoj fizičkoj spremi, Foto: Reuters
Zvijer stiže u Real: David Alaba je poznat po savršenoj fizičkoj spremi, Foto: Reuters

Čini se da je prvi veliki transfer ljeta 2021. godine dogovoren i da će David Alaba kao slobodan igrač preći iz Bajerna u Real Madrid.

To je bio povod za „Marku” da do najsitnijih detalja „iščačka” biografiju 28-godišnjeg austrijskog reprezentativca i dođe do nekoliko zanimljivih podataka.

Alaba je rođen u Beču, gradu čuvenih kompozitora Ludviga van Betovena i Johanesa Bramsa, gdje je klasična muzika gotovo religija. Iako dolazi iz porodice koja obožava muziku, as Bavaraca je odlučio da se posveti fudbalu.

Note su, mu, ipak bliske - kao dječak je išao na časove klavira, svira gitaru i ima miksetu, za kojom provodi slobodno vrijeme i „liječi” stres elitnog fudbala.

„Jasno je da nisam baš najbolji pjevač i da nemam sjajan glas, ali mogu da stvorim malo magije u studiju. Zadovoljan sam onim što sam izveo”, rekao je 2018. za zvanični sajt Bajerna.

VEOMA BLIZAK SA PORODICOM I RIBERIJEM

Za Alabu, porodica je nešto sveto i njegove veze sa roditeljima i sestrom su veoma čvrste.

Kada je kao 16-godišnjak stigao u Minhen, otac i majka su mu uvijek bili blizu da mu pomognu da se privikne na novu sredinu.

Po dolasku u Bajern, Frank Riberi ga je uzeo pod svoje i postao mu fudbalski mentor i sa njim je i danas u sjajnim odnosima.

OTAC PRVI TAMNOPUTI AUSTRIJSKI VOJNIK, MAJKA MIS FILIPINA

Alabin otac Džordž je rođen u Nigeriji. U Beč je stigao da studira ekonomiju, a kasnije je postao prvi tamonputi čovjek u austrijskoj vojsci.

Davidova majka Đina radila je kao medicinska sestra i bila mis Filipina.

Zbog nje sjajni defanzivac ima zastavu ostrvske zemlje u zapadnom Pacifiku zakačenu za kopačke.

Zanimljivo, otac mu je sada reper i di-džej.

MRŽNJA PREMA BAJERNU

Kao dječak, Alaba je bio najveća nada SV Asperna i Austrije Beč.

Kao član ta dva kluba, nekoliko puta se susreo sa Bajernom, koji je ubjedljivo pobjeđivao sve rivale po Austriji.

Zbog toga je njegova frustracija šampionom Bundeslige rasla sve dok nije prešao u Bajern.

BERNAT: ON JE ZVIJER

Brzo nakon što je došao u Bajern, Huan Bernat je dao intervju za „Marku”, u kojem je sa divljenjem pričao o kapitenu austrijske reprezentacije.

„Alaba je zvijer. Baš me je iznenadio. Može da igra kao bek, štoper, vezista... Fizički je čudovište, vrhunski fudbaler koji može da igra za svaki tim. Pored toga, specijalista je za slobodne udarce. Tehnički je veoma dobar i zato je u Bajernu, ali se izdvaja njegova velika fizička snaga”, rekao je Bernat, koji je od 2014. do 2018. bio na „Alijanc areni”, odakle je prešao u Pari Sen Žermen.

Bonus video: