Iskra ne odustaje od Evrope: Tradicionalno igramo bolje nakon pauze

"Ima još prostora da se situacija promijeni u prelaznom roku", kaže trener Iskre

5328 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Iskra je dugo bila vjerovatno i najveće razočaranje prvog dijela crnogorskog fudbalskog šampionata.

Nakon istorijskog nastupa na evropskoj sceni tim Aleksandra Nedovića se dugo tražio, gubio bodove, a utisak je popravio u posljednja dva kola pobjedama nad Jezerom i Zetom.

Sada su Danilovgrađani na novom početku, jer sa dosta izmijenjenim sastavom ulaze u nastavak sezone.

Otišli su, naime, Bogdan Mandić, Vuk Orlandić, Aldin Adžović, Alija Krnić i Kohei Kato, a nova lica su lijevi bek Andrej Pupović i vezista Stevan Luković.

"Ima još prostora da se situacija promijeni u prelaznom roku i da uradimo nešto što će doprinijeti boljem izdanju Iskre u prvenstvu i Kupu. Po nepisanom pravilu nakon pauze i aktivnog odmora postižemo odlične rezultate, pa se iskreno nadam da će se tradicija u tom pogledu nastaviti i ove godine", kaže Nedović.

Iskra će do 29. januara trenirati u Danilovgradu, a u međuvremenu će odlučiti gdje će odraditi posljednju fazu priprema.

"Nismo zadovoljni učinkom u prethodnoj polusezoni, iako smo popravili utisak u posljednja dva kola. To znači da od ovog trenutka krećemo ozbiljno i disciplinovano ka cilju, a to je popravljanje bodovnog salda do one granice i plasmana na tabeli koji će nam obezbijediti novi nastup u Evropi. Ambicije mogu da postanu realnost ako svi, od ekonoma do kapitena, budemo na visini zadaka", istakao je predsjednik Iskre Blažo Šaranović.

Bonus video: