Rudar izlazi iz finansijske krize, mladi igrači hrle u Pljevlja

„Ne bih otkrivao detalje, ali postoje ozbiljne šanse da Rudar polako počne da vraća finansijsku stabilnost, što bi nam mnogo značilo”, rekao je trener Vuko Bogavac

7498 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Rudar će sigurno početi zimske pripreme kao što je planirano. Prvo okupljanje zakazano je na gradskom stadionu 14. januara u 14 časova, piše pvportal.me.

Na prozivci neće biti Miljana Vlaisavljevića, koji će karijeru nastaviti i Liriji iz Prizrena. Ne zna se da li će još neko otići, ali za sada niko nije uzeo papire. Jedino pojačanje zasada je mladi golman Lazar Baltić, koji će u Rudar doći kao pozajmljeni igrač Budućnosti.

Trener Vuko Bogavac najavljuje promjene u sastavu.

„Značajan broj mladih igrača javlja nam se sa željom da dođe u Pljevlja, jer smo postali prepoznatljiv klub koji je dao mladima šansu da se dokažu. Nekoliko njih to i iskoristila, kao što su Striković, Pejović, Ernec... Razgovarao sam sa ljudima iz kluba i iznio svoje želje, ali vidjećemo o tome pred sam početak priprema. Ne bih otkrivao detalje, ali postoje ozbiljne šanse da Rudar polako počne da vraća finansijsku stabilnost, što bi nam mnogo značilo”, rekao je Bogavac.

Sa tri pobjede u posljednja tri kola jesenjeg dijela šampionata, Rudar se izjednačio sa Jezerom na diobi 7. mjesta, koje donosi direktan opstanak. To je i cilj kluba.

„Svjesni smo da su naši glavni konkurenti već počeli da kupuju igrače, da traže pojačanja, ali mi nećemo žuriti. U zavisnosti od eventualnih odlazaka tražićemo pojačanja. Uglavnom, navijači ne moraju da brinu jer sam ubijeđen da će Rudar nakon nekoliko sezona ponovo biti konkurentan tim za najveće domete”, optimistički je zaključio Bogavac.

Bonus video: