Korak po korak - do Evrope

Radna godina na "DG areni" počela je još juče, kada su profesori sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje izvršili antropometrijska mjerenja fudbalera Podgorice

3058 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FK Podgorica
Foto: FK Podgorica

FK Podgorica je najmlađi prvoligaški klub - osnovan 2014.

Iako postoji samo šest sezona, a u prvoligaškom rangu nastupa tek godinu i po, ekipa sa "DG arene", utisak je, već ima sve uslove da nastupi na evropskoj sceni - rezultatske, organizacione, infrastrukturne.

Prvi dio sezone izabranici Milorada Pekovića završili su na četvrtom mjestu, iako su uvodni dio šampiona proveli i kao lideri na tabeli, a pamti se da su neprikosnovenom lideru, Budućnosti, nanijali najteži poraz u samostalnoj Crnoj Gori - 4:0.

Iako je plasman u Evropu dio nešto dužeg, trogodišnjeg plana (trener Peković ima ugovor još dvije i po godine), klub iz Lješkopolja će već ovog proljeća pokušati da premaši plan - prvi put u istoriji zaigra na internacionalnoj sceni.

Posebno zbog toga što su "žuti" jedan od rijetkih prvoligaša koji bi evropske utakmice mogao da igra na svojoj, "DG areni".

Upkos ovim, više nego jasnim preduslovima, fudbaleri Podgorice skromno su počeli drugi dio šampionata. Za sada - bez pojačanja, ali i bez gromoglasnih najava...

"Idemo korak po korak, prvi cilj je da ovaj pripremni period odradimo onako kako smo zamislili", ističe trener Peković.

Milorad Peković
foto: FK Podgorica

Budućnost je odmakla, nedostižna za sve, ali zato je drugoplasirani Dečić "daleko" četiri boda, trećeplasirana Sutjeska tri...

"Bili smo u vrhu tabele, odigrali nekoliko vrhunskih utakmica jesenas, pokazali samo da možemo i da smo dobra ekipa. Uprkos oscilacijama, završili smo prvi dio u gornjem dijelu tabele. Pokušaćemo da ispravimo greške koje smo evidentirali, da pokušamo da proljeće da odigramo sa što manje oscilacija", dodaje Peković.

Vezista Jovan Nikolić jedini je igrač koji je napustio klub (otišao u Dečić), novih igrača nema, ali ne znači da ih neće biti...

"U planu je da dovedemo dva ili tri pojačanja, postoje neki nagovještaji da bi to moglo da se realizuje", navodi trener Podgorice.

Radna godina na "DG areni" počela je, inače, još juče (ponedjeljak), kada su profesori sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje izvršili antropometrijska mjerenja fudbalera Podgorice.

FK Podgorica
foto: Ucg.ac.me

Mjerenjima koja su realizovana najinovativnijom opremom prisustvovali su sportski direktor Vojislav Pejović, trener Peković i kondicioni trener Vladica Čelebić.

Kako se navodi na sajtu UCG, stručni štab je mjerenjima su dobio "kompletan uvid u indikatore morfološke dijagnostike, procentualne vrijednosti potkožnih i visceralnih masti, skeletne mišićne mase, informacije o stepenu hidriranosti, parametrima metabolizma, kao i kompletnoj segmentnoj analizi tijela fudbalera".

Kompletni pripremni period fudbaleri Podgorice provešće na svojoj "DG areni".

"Nećemo ići nigdje, pripremaćemo se na svom terenu i nastojaćemo da što spremnije dočekamo početak drugog dijela sezone. Planirali smo pet ili šest utakmica, prvu ćemo igrati sa Adrijom krajem ove sedmice", istakao je Peković na kraju.

Telekom 1. CFL nastavlja se 7. marta, Podgorica će u prvom kolu proljećnog dijela sezone gostovati Petrovcu.

Bonus video: