Vea: Venger je najzaslužniji za moju karijeru

"Da nije bilo njega ništa ne bih postigao", izjavio je jedini afrički fudbaler koji je dobio Zlatnu loptu
0 komentar(a)
Žorž Vea, Foto: Mundodeportivo.com
Žorž Vea, Foto: Mundodeportivo.com
Ažurirano: 25.12.2017. 15:51h

Nekada najbolji fudbaler svijeta Žorž Vea izjavio je da je Arsen Venger presudno uticao na njegovu karijeru, jer je pokazao veliko razumijevanje tokom perioda koji su zajedno proveli u Monaku.

"Kneževi" su prvi evropski klub u kojem je zaigrao Vea, prije nego što je stupio na najveću scenu u dresovima Pari Sen Žermena i Milana.

"Venger je na mene gledao kao na sina. Želio je da budem na terenu svaki dan sa njim. Jednog dana sam bio umoran i osjećao sam glavobolju, a trener mi je rekao da to razumije, ali da je bitno da naporno radim, vjerujem u talenat i postaću najbolji fudbaler na planeti. Saslušao sam ga i počeo trening. Osim bogu, zahvaljujem Vengeru, jer da nije bilo njega ništa ne bih postigao", izjavio je jedini afrički fudbaler koji je dobio Zlatnu loptu, a sada kandidat za predsjednika Liberije.

Vea je vrhunac karijere doživio u Milanu, s kojim je od 1995. do 2000. godine osvojio dva Skudeta, a kasnije je igrao i za Čelsi, Mančester siti, Marsej i Al Džaziru.

Po završetku fudbalske karijere 2003. je ušoa u politiku, a u oktobru ove godine je dobio najviše glasova u prvom krugu predsjednickih izbora u Liberiji.

Bonus video: