Zvanično: Ljubiša Tumbaković još dvije godine selektor Crne Gore

Novi selektor omladinske reprezentacije biće Milorad Peković, Goran Perišić vodiće pionirsku, a Mirko Marić biće zadužen za sve ženske selekcije
61 pregleda 14 komentar(a)
Ljubiša Tumbaković fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ljubiša Tumbaković fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.12.2017. 14:52h

Zvanično je - Ljubiša Tumbaković ostaje selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, odlučeno je danas na sjednici IO FSCG.

Tumbaković je, očekivano, dobio povjerenje fudbalske organizacije da nastavi posao koji je počeo u takmičarskom ciklusu za Mundijal 2018. godine, u kome je Crna Gora sa fudbalskih margina ponovo postala respektabilna selekcija.

Tumbaković je, istovremeno, i podmladio ekipu, stvorio dobru atmosferu i vratio povjerenje javnosti.

Sa druge strane, Aleksandru Miljenoviću, Borisu Miličkoviću i Dervišu Hadžiosmanoviću nisu produženi ugovori.

Novi selektor omladinske reprezentacije biće Milorad Peković, Goran Perišić vodiće pionirsku, a Mirko Marić biće zadužen za sve ženske selekcije.

Obren Sarić, koji je prethodne dvije godine vodio pionirsku selekciju, u narednih godinu biće na čelu kadetske reprezentacije, dok je Svetu Ljesaru produžen mandat na mjestu selektora futsal reprezentacije Crne Gore.

Izvršni odbor je na današnjoj sjednici usvojio izvještaje komisija FSCG o jesenjoj polusezoni i kalendar takmičenja za proljećni dio takmičarske sezone 2017/2018.

Telekom 1. CFL nastavlja se 20. februara, dok će Druga liga startovati 4. marta. Posljednje kolo Telekom 1. CFL i Druge lige igra se 26. maja, dok je finale Kupa Crne Gore zakazano za 30. maj.

IO je prihvatio izvještaje Grassroots kancelarije FSCG, Centra za edukaciju trenera FSCG i Školskog fudbalskog saveza FSCG i verifikovao odluke Odbora za hitna pitanja FSCG.

Takođe, Izvršni odbor je prihvatio zahtjev FK Zeta za pomoć u izgradnji reflektorskog osvjetljenja i uputio poziv svim klubovima da u narednom periodu, u partnerskom odnosu sa FSCG, pristupe izgradnji reflektora na svojim stadionima.

Bonus video: