„Đavoli” kolo vode nakon 1.222 dana

Prethodni put Mančester junajted je bio lider u avgustu 2013. Euforija u klubu uoči nedjeljnog derbija sa Liverpulom

4331 pregleda 2 komentar(a)
Prethodni put Mančester junajted je bio lider u avgustu 2013. Euforija u klubu uoči nedjeljnog derbija sa Liverpulom, Foto: Reuters
Prethodni put Mančester junajted je bio lider u avgustu 2013. Euforija u klubu uoči nedjeljnog derbija sa Liverpulom, Foto: Reuters

Svijetlo na kraju tunela - nakon 1.222 dana posrtanja, trenerskih vrteški i razočaranja navijača, Mančester junajted je napokon tamo gdje po veličini kluba i pripada, na vrhu Premijer lige.

Do njega su “đavoli” došli pobjedom u Barnliju (1:0) golom Pola Pogbe, u zvanično utakmici 1. kola, odloženoj zbog poznatih problema sa pandemijom.

Tek, Mančester junajted je posljednji put bio lider nakon premijerne utakmice u sezoni 2013/2014. godine, u kojoj je kao šampion Engleske savladao Lester 2:1. Sada su “đavoli” ponovo domogli vrha Premijer lige nakon 1. kola, ali 17. utakmice u sezoni - razlika je, naravno, velika...

Crveni dio Mančestera je u euforiji, pošto je klub napokon na putu povrataka na stare staze slave, završene 21. titulom u sezoni 2012/2013. i oproštajem najboljeg trenera i najveće klupske legende ser Aleksa Fergusona.

- Bilo je jako teško, naročito na poluvremenu. Ipak, ekipa se izdigla, Pogba je tu bio krucijalan jer on je vođa u svlačionici i van nje. On je svjetski prvak i primjer za sve u ekipi. Treba mu nakon povreda i korone još malo vremena da bude na najvećem nivou - likovao je trener Ole Gunar Solskjer.

Iako Mančester junajted po mjerilima Premijer lige nema kvalitet za sam vrh, nekadašnjoj napadačkoj ikoni iz ere Fergusona, Solskjeru, uspjelo je da sa 36 bodova nakon 17. kola bude prvi, tri boda iznad prvaka, Liverpula. Upravo je stadion prvaka 17. januara sljedeća odrednica za “đavole”.

- Liverpul? Svjesni smo da idemo na utakmicu sa prvakom, koji tri posljednje godine oduševljava. Uzuđeni smo zbog toga, ali i spremni i sa nestrpljenjem očekujemo taj test karaktera i kvaliteta - zaključio je Solskjer.

Niz od 11 utakmica bez poraza ulio je ogromno samopouzdanje i u svlačionici Mančester junajteda. Ipak...

- Ispred nas je još 19 finala. Sada smo srećni i nalazimo se tamo gdje nam je i bila dužnost - na prvom mjestu - kazao je veteran u ekipi, Srbin Nemanja Matić.

Bonus video: