FK Adrija - tri godine prosperiteta i vizije, osniva se i klub u Japanu

Peđa Stevović o napretku japanskog kluba koji je na jesen 2017. osnovan u Crnoj Gori

4739 pregleda 50 reakcija 1 komentar(a)
Foto: FK Adrija
Foto: FK Adrija

FK Adrija osnovana je krajem oktobra 2017. godine, kao pravo osvježenje na domaćoj klupskoj sceni i krajnje neobičan spoj - klub čiji su osnivači Japanci, koji se takmiči u Crnoj Gori, a koji forsira i japanske i crnogorske fudbalere...

"Prve godine startovali smo sa ekipom seniora koja se takmiči u Trećoj ligi, a ove sezone imamo tri takmičarske generacije mlađih selekcija - 2006, 2007. i 2008. godište, kao i seniorski tim. Ove polusezone se posebno istakla generacija 2007. koja je pobijedila Sutjesku u gostima, igrala neriješeno protiv Budućnosti i nalazi se na tabeli ispred njih", kaže trener i predsjednik kluba, Peđa Stevović.

"Djeca u svom fudbalskom razvoju imaju velike amplitude i promjene koje treba istrpjeti i dati im dugoročnu šansu i prostor da se razvijaju. U tom razvoju je najbitnije da se dugoročno radi sa istim trenerima i standardima razvoja. Svjedoci smo da se Crnoj Gori u mlađim selekcijama često mijenjaju treneri, direktori, pa tako i način rada u mlađim selekcijama. Zato je FK Adrija posvećena dugoročnom radu i kroz rad trenera koji imaju višedecenijsko domaće i inostrano iskustvo strpljivo razvija i usavršava igracke potencijale", naveo je Stevović.

Naredni korak - osnovanje kluba u Japanu, koji će, jasno, biti povezan sa crnogorskim.

"Od aprila startuje sa radom generacija U15 u japanskom gradu Minamata. U tom gradu je naša ženska rukometna reprezentacija bila na pripremama za prethodno Svjetsko i ostavila je izvaredan utisak na čitav grad, ali i napravila odličnu promociju naše države. Kroz fudbalsku saradnju koju ostvaruje naš klub na relaciji Japan - Crna Gora i dolazak veikog broja japanskih igrača svih uzrasta, napravili smo plan da u budućnosti oformimo i generaciju U18 - istakao je Stevović.

Bonus video: