Bivši engleski sudija: Klop se ponaša kao licemjer

"Klop to nije radio prošle sezone kada je Liverpul pobjeđivao svake nedjelje", rekao je Klatenburg

4514 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivšem engleskom arbitru Mark Klatenburgu se ne dopada ponašanje menadžera Liverpula Jirgena Klopa, koji u posljednje vrijeme često komentariše suđenje u Premijer ligi.

"Čujem da je Junajted imao više penala za dvije godine nego ja za svojih pet i po sezona ovdje. Ne znam je li do mene ili kako to može da se desi", rekao je nedavno Klop.

I to mu je zamjerio Klatenburg.

"Zvuči kao licemjer ako sugeriše da Junajtedovi igrači žele da iznude penale, a Salah i Mane takođe koriste sličnu taktiku. Očigledno je da postaje nervozan jer još od ser Aleksa Fergusona nismo vidjeli tako očigledan pokušaj da se utiče na sudije pred veliku utakmicu. Klop to nije radio prošle sezone kada je Liverpul pobjeđivao svake nedjelje", rekao je Klatenburg za "Dejli mejl".

"Ne voli da gubi, nikada to nije volio. Griješi kada nagovještava da postoji aura oko Junajteda zbog koje im odluke više idu u korist. Bilo je tako kada je Fergi bio u klubu, ali to se mnogo promijenilo. To su jednostavno mentalne igrice", kaže Klatenburg.

"Ako misli da se namjerno sve radi u korist Junajteda - to nemam vremena ni da komentarišem, jednostavno nije istina. Ipak, ako smatra da neki Junajtedovi igrači lako padaju u šesnaestercu, onda to ima smisla. Čak i uprkos tome što ignoriše kada nešto slično rade njegove zvijezde", istakao je Klatenburg.

Bonus video: