Zlatanova glad: Biti drugi znači biti prvi među posljednjima

Legendarni Šveđanin vjeruje da "rosoneri!" mogu da idu do kraja, a cilj mu je da Milan vrati u vrh italijanskog fudbala i na najveću scenu

2498 pregleda 1 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Zlatan Ibrahimović nema dilemu - Milan ide na titulu, a ni njega, ni klub, ne zanima ništa drugo.

“Biti drugi znači biti prvi među posljednjima”, kazao je Ibrahimović u intervjuu za Korijere delo Sport.

Milan je nakon 17 kola prvi, sa tri boda više od Intera, a Ibrahimović, uprkos pauzama zbog koronavirusa i povreda, neprikosnoveni lider tima.

Legendarni Šveđanin vjeruje da "rosoneri!" mogu da idu do kraja, a cilj mu je da Milan vrati u vrh italijanskog fudbala i na najveću scenu.

“Do kraja ima cijela polusezona. Ne postavljam nikakve granice, ni sebi ni timu, samo želim da iz sebe i celog tima izvučem maksimum, svaki dan, računajući tu i treninge. Nije normalno da Milan toliko dugo bude van elite. Uz dužno poštovanje, kad sam vidio Atalantu u Ligi šampiona riješio sam da dođem i promijenim stvari”.

On se u Milan vratio u januaru, nakon epizode u LA Galaksiju.

“Nakon povrede koju sam imao u Mančester junajtedu, na liječenju u Americi shvatio sam da sam i dalje fudbaler. U Los Anđelesu sam shvatio ko sam i koliko mogu. Agent Mino Rajola mi je rekao: ‘Previše je lako da uradiš šta želiš u Americi, uradi to u Evropi’. I vratio sam se u Milan zato što je tu bilo najteže. Privuklo me je nemoguće”.

U oktobru punu 40 godina, a igraće dok god se bude dobro osjećao.

"U junu mi ističe ugovor i pričaćemo. Ne želim da zarobim ni sebe ni klub. Zato sam po dolasku i potpisao na šest mjeseci. Drugi razmišljaju drugačije, ali ja sam uvijek za slobodu izbora”.

Bonus video: