Engleska čeka derbi: Može li Junajted sa Enfilda da zakorači ka tituli?

Junajted je u velikoj seriji od 11 mečeva bez poraza u Premijer ligi i sa tri boda prednosti stiže na Enfild

3728 pregleda 0 komentar(a)
Solskjer i Klop, Foto: AP
Solskjer i Klop, Foto: AP

Od 2013. godine Mančester junajted čeka na titulu u Premijer ligi.

Lutanja u post-Fergijevoj eri je bilo mnogo, i na klupi i u sastavu, šampionski gen je nestao, izgubio se...

Od odlaska legendarnog trenera "đavoli" nisu bili bolji nego ove sezone, sredinom januara, skoro na polovini prvenstva, zauzimaju prvo mjesto i kao lideri čekaju nedjeljno gostovanje najvećem rivalu i aktuelnom prvaku...

"Mi smo lovci, iako smo trenutno prvi. Liverpul je taj koga svi lovimo, to je šampion", kazao je Ole Gunar Solskjer.

Junajted je u velikoj seriji od 11 mečeva bez poraza u Premijer ligi i sa tri boda prednosti stiže na Enfild.

Može da ode na plus šest, ali Liverpul od aprila 2017. nije izgubio kod kuće.

"Oni su nevjerovatni kad igraju na svom stadionu. Da bi ostvario nešto nije dovoljno samo da igraš dobro, mora da postoji i dodatni sastojak - da li je to sreća, splet okolnosti... Detalji odlučuju, a mi smo spremni da igramo. Naravno da vjerujemo da možemo da pobijedimo, to je normalno", kazao je Norvežanin.

Nedjeljni derbi je tema dana u engleskoj javnosti, analize su u toku, a Džejmi Karager, bivši kapiten Liverpula i stručni konsultant Skaj sportsa, smatra da je pritisak na "redsima".

"Ovo je značajnija utakmica za Liverpul. Junajted kao da još ne vjeruje da može da osvoji titulu, ali ako dobije u nedjelju, priča se mijenja. Onda Junajted postaje još opasniji. Dakle, Liverpul mora da pokaže da je bolji tim, da je šampion, da pobijedi utakmicu i da odigra tako da pokaže Junajtedu gdje mu je mjesto", kazao je Karager.

Takav pristup nema Jirgen Klop, koji tvrdi da njegov tim nije opterećen time što ima bodovni minus u odnosu na Junajted.

"Znam tabelu, ali ne analiziram. Za nas je igranje sa Junajtedom dovoljan motiv, bez obzira što igramo sa liderom. Oni su osvojili bodove zasluženo, ali još nije ni polovina trke. Mi imamo cilj - pobjedu, ali ne zato što igramo sa liderom, već zato što igramo sa Junajtedom", kazao je Klop.

Bonus video: