Šest grehova Zinedina Zidana

Real ove sezone ne briljira, već se oprostio od jednog trofeja, a u La Ligi kasni za Atletikom...

6309 pregleda 4 komentar(a)
Zidan, Foto: Reuters
Zidan, Foto: Reuters

Eliminacijom iz španskog Superkupa Real Madrid je propustio priliku da osvoji prvi trofej ove sezone.

Osvajanje La Lige je daleko, Atletiko na prvoj poziciji ima četiri boda više i dvije utakmice manje...

A poraz od Atletik Bilbaa u Superkupu opet je pokrenuo pitanja oko ispravnosti nekih postupaka trenera Reala, Zinedina Zidana.

"Marka" je izdvojila šest bitnih tačaka, ili kako su oni to nazvali "grehova" ove sezone.

1 Nema rotacije igrača

I pored zgusnutog rasporeda, te igranja utakmica svaka tri dana, Zidan malo šta mijenja. Nema rotacije, startna postava je uglavnom ista, a to može da utiče loše na rezultate do kraja sezone. Svježina je bitan faktor, a u ovakvoj sezoni je bitno da tim ima što više odmornih igrača.

2 Nepovjerenje u mlade igrače

Mladi igrači poput Martina Edegarda, Edera Militaa, Vinisijusa i Rodriga u posljednjih nekoliko mjeseci ne dobijaju previše prilike da igraju. To utiče na njihovo samopouzdanje, samim tim i na kvalitet rijetkih izdanja na terenu. Zidan mora da pronađe način da ih integriše u ekipu.

3 Predvidljiv fudbal

Protivnici znaju kako će igrati Zidanova ekipa, nema elemenata iznenađenja. U taktičkom pogledu i nastupu na mečevima je sve predvidljivo.

4 Izmjene kasne

Real ima problema da preokrene rezultat u svoju korist nakon primljenog gola. U tim momentima im treba podrška sa klupe, ali ona dolazi prilično kasno. Zidan sporo reaguje sa izmjenama, rezervni fudbaleri dobiju malo minuta, nedovoljno da bilo šta promjene.

5 Nedostatak koncentracije protiv slabijih timova

Real je pobijedio Barselonu, Atletiko, Sevilju, ali je izgubio bodove protiv Alavesa, Elćea, Kadisa...ekipa koje su po kvalitetu daleko iza Madriđana. U tim mečevima ekipa se muči, nema koncentracije i bodovi se prosipaju.

6 Mora poboljšati odbranu i napad

Real ne briljira ni u odbrani, ni u napadu. Brojke nisu impresivne i ukoliko žele da osvoje makar jedan trofej onda moraju poboljšati igrau na oba dijela terena.

Bonus video: