Povratak najpoznatijeg virtuelnog golgetera: Will Grigg's on fire

Na posljednjih šest utakmica postigao je sedam golova, uključujući het-trik u pobjedi nad Oksfordom, kojom se Vigan vratio na prvo mjesto
2 komentar(a)
vil grig, Foto: Reuters
vil grig, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.12.2017. 08:32h

Kada jedan fudbaler postigne tri gola u meču engleske treće lige to ne može da bude vijest, niti značajan podatak za ljubitelje fudbala u svijetu.

Osim kada to uradi Vil Grig, napadač Vigana.

Grig je, može se reći, najpoznatiji „viralni“ fudbaler na svijetu, igrač za koga su prošle godine, tokom Evropskog prvenstva, čuli svi, zahvaljujući zaraznoj pjesmi navijača Sjeverne Irske, koju se orila stadionima u Francuskoj.

„Will Grigg’s on fire, your defense is terrified”, odjekivalo je svuda gdje su se pojavili veseli navijači sa Ostrva.

Vil Grig je preko noći postao zvijezda, pa je Mats Humels, njemački defanzivac, na pres-konferenciji prije meča sa Sjevernom Irskom morao da odgovara na pitanje da li se plaši Griga.

“Naravno da sam čuo za njega. I nadam se da neće biti ‘on fire’ protiv nas”, kazao je tada Humels.

Neobičnost cijele euforije je, međutim, bila u tome što Vil Grig na EURO 2016 nije odigrao nijedan jedini minut, što je postao slavan samo zbog pjesme, koja je obuzela fudbalsku planetu.

“Pjesma je jedno, a teren nešto sasvim drugo. Možda nekome jeste zabavno, ali meni i ne toliko. Više bih volio da sam igrao”, rekao je Grig.

Te sezone uoči Evropskog prvenstva, 2015/16, Grig je tresao mreže u Viganu, i sa 25 golova bio najzaslužniji za promociju nekadašnjeg premijerligaša u Čempionšip.

Navijači Vigana, tačnije jedan od njih - Šon Kenedi je tvorac fudbalskog, koji je, zapravo, obrada pjesme “Feed from desire”, koja je 90-ih godina bila jedna od najpopularnijih dens numera u svjetskim diskotekama.

Grig je nakon “virtuelne” slave upao u veliku krizu, puna 354 dana trajao je njegov golgeterski post, uslovljen, dobrim dijelom, i zbog povrede koljena.

Vigan se vratio u treću diviziju, koja, očigledno, prija 26-godišnjem Grigu.

Na posljednjih šest utakmica postigao je sedam golova, uključujući het-trik u pobjedi nad Oksfordom, kojom se Vigan vratio na prvo mjesto.

„DW stadionom“ ponovo se ori čuvena pjesma, a Grig je opet u centru pažnje, i zbog golova.

Nada se povratku u nacionalni tim, čiji je član posljednji put bio u novembru 2016. godine, na meču sa Azerbejdžanom u kvalifikacijama za Mundijal.

Bonus video: