De Brujne vjeruje da će osvojiti Zlatnu loptu

Mančester siti je spreman i na bonus za vjernost Belgijancu u iznosu od 10 miliona eura, koje će ravnopravno isplaćivati u svakoj od šest godina novog ugovora
0 komentar(a)
Kevin de Brujne Mančester siti, Foto: Reuters
Kevin de Brujne Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.12.2017. 15:28h

Fantastične igre belgijskog veziste Kevina de Brujnea, uz sjajne partije Serhia Aguera razlog su dominaciji Mančester sitija u ovoj sezoni. De Brujne će uskoro sa "građanima" potpisati novi šestogodišnji ugovor.

Stavke, na kojima je u vidu bonusa insistirao sjajni vezista ne otklanjaju sumnje da je Belgijanac ubijeđen da će tokom ugovorao osvojiti Zlatnu loptu.

Ukoliko uspije De Brujne će od "građana" dobiti iznos od 396 hiljada eura, i zbog toga plus 735 hiljada po svakoj godini ugovora.

De Brujne nije tražio enormno visoku platu za prilike u najboljim klubovima na Ostrvu, svega 230.000 eura nedjeljno ili 11.690.000 godišnje. To je neuporedivo manje od Mesija ili Nejmara, ali...

Belgijanac je ugovor zatrpao stavkama za bonuse, pa će u slučaju osvajanja Lige šampiona dobiti milion i 370.000 eura, osvajanje Premijer lige i prolazak grupne faze u Ligi špampiona donose mu po 905.000, dok osvajanje FA kupa mu vrijedi dodatnih 396.000 a Liga kupa Engleske 169.000.

Zbog Bregzita, Belgijanac je insistirao da mu sve isplate budu u eurima, osim korišćenja prava na njegov imidž, za šta će svake godine ugovora od Sitija dobiti po dva miliona funti.

Poslije te, najveći bonus De Brujneu donosi stavka da dobije 1.370.000 eura u svakoj godini u kojoj odigra makar 60 odsto utakmica Sitija u sezoni.

De Brujne ima i bonus za vjernost, za šta će u šest godina inkasirati tačno 10 miliona eura.

Time se ne završava spisak bonusa, pošto bi Belgijancu i proglašenje za najboljeg igrača Premiejr lige svaki put donijelo po 170.000 eura.

Bonus video: