Gvardiola odlazak jednog, nadomjesti sa dva znalca

0 komentar(a)
Julijan Vajgl, Foto: Vk.com
Julijan Vajgl, Foto: Vk.com
Ažurirano: 24.12.2017. 13:59h

Mančester siti dominira na Ostrvu, rušeći sve rekorde. A recept iskusnog španskog trenera je jednostavan - u dresu "građšana" ima mjesta samo za prave fudbalske znalce.

Tako će na ljeto iz kluba otići sjani defanzivni vezni igrač, Jaja Ture, a klub planira da njegov odlazak nadomjesti sa čak dvojicom vrhunskih igrača.

Gvardiola je ove sezone doživio samo poraz na gostovanju Šahtjoru u Ligi šampiona, a istakao se Brazilac Fered Rodriges, i španski trener na ljeto planira dovođenje 24-godišnjeg veziste. Na radaru Gvardiole je i vezista Borusije Dortmund i njemački reprezentativac Julijan Vajgl, koji stilom podsjeća na Ćavija.

Upravo je Ćavi najveći poklonik igre koju forsira Mančester siti u ovoj sezoni.

"Barselona više ne igra u svom stilu. To je sada neki drugi sport. Fudbal prepun stila i elegancije sada igra samo Mančester siti. Iako igra drugačije, moram priznati da je Ernesto Valverde pronašao odličan sistem koji na 100 odsto odgovara ovom sastavu. Poziciona igra Barse je nikada bolja, a u centru svega je Mesi. Igrači napadaju prostor a Paulinjo iz drugog plana konstatno dolazi u šanse", kazao je Ćavi, ikona i legendarni kapiten barse nakon derbija na "Santjago bernabeu", koji je Barsa dobila sa 3:0.

Bonus video: