Zinedin Zidan napustio Real: Ekipi je bila potrebna promjena

Zidan je prije dvije i po godine preuzeo klupu "kraljevskog kluba", osvojio tri Lige šampiona, jednu titulu prvaka Španije - ukupno devet trofeja
191 pregleda 0 komentar(a)
zidan, Foto: Reuters
zidan, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.05.2018. 11:14h

Zinedin Zidan podnijeće ostavku na mjesto trenera Reala pet dana nakon što je sa Realom osvojio treću uzastopnu titulu prvaka Evrope.

"Zinedin Zidan mi je iznenada saopštio odluku da napušta Real. Ovo je tužna vijest za mene i cijeli klub", rekao je Florentino Peres na vanrednoj pres konferenciji.

"Ovo jeste neobična odluka i neobičan trenutak, ali mislim da sam postupio ispravno. Ekipa traži promjenu, novi metod rada kako bi nastavila da pobjeđuje. Potreban je novi kurs", kazao je Zidan.

Zizu, i igračka i trenerska legenda Reala, kazao je da ovo nije definitivno zbogom.

"Ovo je doviđenja. Ovo je moj klub, uvijek će biti", rekao je Zidan.

Zidan je prije dvije i po godine preuzeo klupu "kraljevskog kluba", osvojio tri Lige šampiona, jednu titulu prvaka Španije...

"Bila je ovo čudna sezona, završili smo je na briljantan način. Slušali smo i ovacije i zvižduke, ali tako je u fudbalu. Real ima probirljivu, ali fenomenalnu publiku", kazao je Zidan.

Ključ njegovih uspjeha bili su - mirnoća, rad i posvećenost.

"Ja sam pobjednik, volim da pobjeđujem, a kada vidim da ne mogu da pobjeđujem - odlazim. To sam radio i kao igrač. Mislim da je ovo ispravna odluka", rekao je Zizu.

Na pitanje koji mu je najsrećniji trenutak od dolaska u Real, a koji najtužniji odgovorio je:

"Najsrećniji je bio dan kada me predsjednik zvao da dođem u Real. Biti član Reala je san svih igrača. Kao trener, najsrećniji momenat mi je bio osvajanje prvenstva Španije prošle godine. To je bio maksimum ovog tima. Najtužniji - poraz od Leganesa u Kupu kralja".

Bonus video: