Zlatan Ibrahimović, čovjek za koga granice ne postoje

Prvi put u karijeri na devet uzastopnih mečeva u „ligama petice” kao starter tresao mreže, a prvim golom u 2021. se pobrinuo da se 23. godinu zaredom bar jednom upiše u listu strijelaca. I onda sve začinio još jednim pogotkom za konačnih 2:0 na Sardiniji

16302 pregleda 343 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U posljednjem meču 18. kola Serije A, Milan je savladao Kaljari na Sardiniji 2:0.

Iako Stefano Pioli zbog koronavirusa nije mogao da računa na Tea Ernandesa, Hakana Džalhanoglua, Anta Rebića i Rada Krunića, zbog povreda ni na Ismaela Benasera, a zbog kartona na Rafaela Leaoa, „rosoneri” su poveli već u 7. minutu.

„Krivac” za to je Zlatan Ibrahimović, koji je na povratku u startnu postavu nakon gotovo dvomjesečne pauze zbog povrede, odmah izborio penal i iskoristio ga.

Time je natjerao statističare da izvuku nove podatke za divljenje - prvi put u karijeri je na devet uzastopnih mečeva u „ligama petice” kao starter tresao mreže!

I ne samo to - prvim golom u 2021. se pobrinuo da se 23. godinu zaredom bar jednom upiše u listu strijelaca.

A onda je oduševio i u 17. minutu, dodavanjem kojim je po ko zna koji put dokazao koliko mu je značilo treniranje tekvondoa u mladosti.

Tu nije bio kraj, jer je milimetarski izbjegao ofsajd zamku i u 52. minutu povisio na 2:0.

U nastavku je Aleks Salemakers dobio dva žuta kartona, ali je Milan rutinski priveo meč kraju i vratio tri boda prednosti nad Interom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: